Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η "Πνευματική Δέλτος" (Ouija Board)


---Ίσως το έχετε δει σε ταινίες τρόμου αυτό το "παιχνίδι" και συνήθως να το παίζουν άμυαλοι έφηβοι σε κάποιο πάρτυ, οι οποίοι τελικά εύχονται να μην το είχαν παίξει ποτέ και καταλήγουν σε έναν βίαιο θάνατο. Απ' ότι λένε, το όνομά του προέρχεται από την Γαλλική λέξη "Oui" και την Γερμανική λέξη "Ja", τα οποία σημαίνουν "ναι".
---Είναι ένας πίνακας με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, τα νούμερα και μερικές μικρές λέξεις όπως: ναι, όχι, κτλ. Επίσης υπάρχει μια ακίδα (ή ένα ποτήρι) στο οποίο ψυθιρίζεις το όνομα από ένα πνεύμα που θέλεις να καλέσεις (αφού κλείσεις τα φώτα και ανάψεις κεριά γύρω από τον πίνακα) και μετά το τοποθετείς πάνω στον πίνακα, ακουμπώντας το μόνο με τις άκρες των δακτύλων σου. Έπειτα αρχίζεις σιγά-σιγά να διαγράφεις με αυτό μικρούς κύκλους και ρωτάς ό,τι θέλεις να σου απαντήσει το πνεύμα. Μετά από λίγο η ακίδα αρχίζει να κινείται χωρίς να την κινείς εσύ με τα δάκτυλά σου και είτε σχηματίζει την απάντηση που δίνει το πνεύμα σταματώντας διαδοχικά σε κάποια γράμματα ή δίνει τις έτοιμες απαντήσεις που υπάρχουν.
---Έτσι παίζεται το παιχνίδι, όμως είναι πραγματικό; Είναι μήπως επικίνδυνο; Είναι κάποιο "εργαλείο" του σατανά; Μαύρη μαγεία; Εξαγριώνει τα πνεύματα;
---Δυστυχώς δεν έτυχε να έχω ακόμη εμπειρία από το συγκεκριμένο παιχνίδι για να σας τη διηγηθώ. Οι έρευνες λένε οτι πραγματικά λειτουργεί, αλλά κανένα "πνεύμα" δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία. Η ακούσια κίνηση της ακίδας προκαλείται υποσυνείδητα από αυτόν που την ακουμπάει και κάνει τη ερώτηση (κάτι σαν την "αυτόματη γραφή"). Αυτό αποδείχθηκε και πειραματικά, όταν κλείσανε τα μάτια του ατόμου με την ακίδα και οι απαντήσεις του "πνεύματος" δεν βγάζανε κανένα νόημα. Επίσης όταν δεν αγγίζει κανένας την ακίδα ή σταματήσει να την αγγίζει, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.
---Οπότε δεν τίθεται πλέον θέμα επικινδυνότητας του παιχνιδιού, γιατί δεν έχει σχέση ούτε με μαγεία, ούτε με πνεύματα και σκοτεινές δυνάμεις. Είναι όλα θέμα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι "λειτουργεί", μέχρι να το δοκιμάσω ο ίδιος. Ίσως κάποια στιγμή φτιάξω ένα μόνος μου για δω τί θα συμβεί. Όσοι το έχετε ή σκοπεύετε να το αγοράσετε, καλή σας διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου