Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προσοχή στον ιό "Music.exe"!!!

---Προχτές ένας φίλος μου κόλλησε έναν ιό (σκουλίκι) που ονομάζονταν "music.exe".
---Για όσους έχουν κάποια ιδέα, είναι ένας ιός σαν κάποιους άλλους που κολλάει από συσκευές USB που έχουν αποθηκευτικό χώρο, όπως φλασάκια, κινητά, φορητούς σκληρους δίσκους, ψηφ.κάμερες/φωτογραφικές, κτλ.
---Το περίεργο με αυτόν τον ιό (όπως τουλάχιστον έδειξε το "crash test"), είναι πως μάλλον έχει κάποιου είδους "εντοπισμό" των πλήκτρων που πατάτε, με αποτέλεσμα μόλις πάτε να ψάξετε στο ίντερνετ κάποιο εργαλείο για να τον αφαιρέσετε, την στιγμή που θα γράψετε την λέξη "music", επανεκκινεί τον H/Y σας!
---Το πιο πιθανό όμως είναι πως αν έχετε κάποιο αντιβιωτικό, μαλλον δεν θα έχετε πρόβλημα να τον κολλήσετε.
---Μερικές άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βρήκα για τον ιό, είναι οτι είναι Ισπανικής προέλευσης, δημιουργεί 3 αρχεία "music.exe" "tarantula.exe" και "smss.exe", και οτι σας σβήνει όλα τα αρχεία ".mp3" και ".dat" που έχετε στον Η/Υ σας.
---Το πρόγραμμα που λέει οτι τον αφαιρεί λέγεται "music exe killer" αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο παρά μια σάρωση του σκληρού σας δίσκου. Ο τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκε ο ιός ήταν να γίνει εκκίνηση των "windows" σε "safe mode" και να εγκατασταθεί το αντιβιωτικό "NOD32" το οποίο τον βρήκε και τον εξολόθρευσε επιτυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου