Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ψηφιακή Tηλεόραση. Καλύτερα ή Xειρότερα;


    Η ψηφιακή μετάδοση των καναλιών (DIGEA) αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στη ζωή μας. Καλή είναι βέβαια αυτή η "αναβάθμιση" ποιότητας της εικόνας (περισσότερο για την βελτίωση του σήματος λήψης των καναλιών παρά για την εικόνα την ίδια), αλλά θα είναι άλλο ένα έξοδο και ένας επιπλέον μπελάς σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.
    Σχετικά με τα έξοδα, σκεφτείτε μόνο ότι όλες οι παλιές τηλεοράσεις σας θα αχρηστευτούν, εαν δεν προμηθευτείτε κάποιον "αποκωδικοποιητή" MPEG-4. Τώρα κάνει γύρω στα 45-50 Ευρώ, αλλά πιθανότατα θα ανεβεί η τιμή του μόλις τα μαγαζιά με τις κεραίες τηλεοράσεων δούνε ότι έχει πέραση. Αλλά δεν σταματάνε εκεί τα έξοδα, μιας και θα πρέπει να αγοράσετε 1 αποκωδικοποιητή για κάθε 1 τηλεόραση παλαιού τύπου που έχετε! Αν έχετε δηλαδή 2 υπνοδωμάτια με τηλεοράσεις και μία στο σαλόνι, θα πρέπει να αγοράσετε 3 ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές.

Οι επιπλέον μπελάδες που θα μπείτε είναι οι εξής:
- Ελευθερός χώρος κοντά στην τηλεόραση για να μπει ο αποκωδικοποιητής.
- 1 επιπλέον ελεύθερη πρίζα για κάθε αποκωδικοποιητή.
- 1 καλώδιο από αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση.
- Αν η τηλεόραση δεν έχει ελεύθερη υποδοχή SCART, θα πρέπει να μπει διακλαδωτής.
- Αν έχετε κι άλλες συσκευές συνδεδεμένες στην τηλεόραση (Bίντεο,DVD,Η/Υ,ΝOVA), πιθανόν να έχετε πρόβλημα στις συνδέσεις και να μη λειτουργούν όλα σωστά.
- 1 επιπλέον τηλεχειριστήριο + μπαταρίες.
- Επιπλέον κουτιά, εγγυήσεις και εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής.
    Για να τα γλιτώσετε όλα αυτά μπορείτε να πάρετε καινούριες τηλεοράσεις με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές MPEG-4, αλλά και αυτές φυσικά... δεν είναι τζαμπα! Και έχοντας κατά νου το ότι πριν από 1 χρόνο αγόρασα ολοκαίνουρια τηλεόραση TFT 27 ιντσών, με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, δίνοντας 400 Ευρώ, αλλά μετά "έσκασε μύτη" το παραμύθι με το σήμα σε MPEG-4, αισθάνομαι αδικημένος! Τώρα θα αναγκαστώ να πάρω ΚΑΙ έξτρα αποκωδικοποιητή MPEG-4! Να την έχω μόνο για να παίζω Playstation και να πάρω άλλη; Και αν σε 2-3 χρόνια αυτοί αποφασίσουν να ξαναλλάξουν το σήμα σε MPEG-x; Πάλι θα αγοράζουμε καινούριες συσκευές; Έτσι αναρωτιέμαι... αξίζει τόση φασαρία τελικά;

1 σχόλιο:

  1. NA H EYKAIRIA NA KSEKOLLHSOUME OLOI AP THN PLYSH EGKEFALOU! NA MHN PAREI KANEIS APOKWDIKOPOIHTH! KLEISTE TIS THLEPRASEIS NA VREITE THN YGEIA SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή