Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δεν θα πίνουμε νερό. Θα το τρώμε!


Θα πούμε το νερό νεράκι στα επόμενα χρόνια! Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες αναζήτησαν νέους τρόπους αποθήκευσης νερού σε στερεή μορφή. Οι γιαπωνέζοι επιστήμονες για μια ακόμη φορά έκαναν το θαύμα τους και κατασκεύασαν το ελαστικό νερό.
Η ανακάλυψη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο. Το νέο "στερεό" πια νερό αποτελείται από 95% καθαρό νερό ενώ το υπόλοιπο 5 % αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ζελέ, αλλά είναι πιο ελαστικό και τελείως διάφανο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο περιοδικό Nature πριν από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως το υλικό αυτό θα είναι φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως αν η σύσταση του στερεού νερού πυκνώσει κι άλλο, τότε θα μπορούσε να παραχθεί ένα άλλο υλικό συσκευασίας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις συσκευασίες πλαστικού μια για πάντα.
(πηγή: www.pyles.tv)

7 σχόλια:

  1. Με τη πρώτη ματιά φαίνεται καλό! είναι ώμος;

    Μάλλον θα γίνει πόλεμος μεταξύ των κρατών, αν φτάσουμε έως εκεί.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι από την άποψη του ότι δεν θα πεθαίνει ο άνθρωπος από αφυδάτωση (τουλάχιστον αυτοί που θα έχουν τα φράγκα να το αγοράζουν). Όπως το σκέφτομαι εγώ, θα "τρώει" ο άνθρωπος νερό αναγκαστικά για να επιβιώσει και όχι πλέον για να ξεδιψάσει. Αν απλά διψάς δηλαδή, δεν πιστεύω πως θα σε ξεδιψάσει το "ζελεδάκι". Θα είναι όπως στα νοσοκομεία, που παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά για να ζήσεις από κάποιον ορό αλλά χωρίς να τρώς φαγητό.

    Αν συνεχίσουμε έτσι, στο μέλλον σίγουρα θα γίνουν πόλεμοι για το νερό. Κάτσε μια να τελειώσει το πετρέλαιο και θα δεις μετά φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den tha to prolaboyme emeis ayto alla ta paidia tvn paidivn mas........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτό το σκεπτικό λειτουργούμε όλοι μας φίλε ανώνυμε και γιάυτό έχουμε φτάσει την φτωχή ΓΗ μας σε αυτό το χάλι!!Σίγουρα η εκδίκησή της δεν θα είναι μακρινή και φαντάζει πλέον βέβαιη,τα πρώτα σημάδια ήδη πλέον ορατά (βλέπε κλιματολογικές αλλαγές,λιώσιμο των πάγων συνεπεία αυτών,επιβάρυνση του αέρα που αναπνέουμε με ρυπογόνα-καρκινογόνα σωματίδια,εξαφάνιση ζωικού και φυτικού βασίλειου κτλ κτλ)!!Κάποτε οι ταινίες του στύλ..MAD MAX με τις αγέλες των κτηνών που έμοιαζαν με ανθώπινα όντα να σκοτώνονται για λίγα λίτρα βενζίνης μας άφηνε αδιάφορους και ψάχναμε το όνομα μόνο του πρωταγωνιστή της ταινίας,τώρα πλεόν το πρόβλημα είναι ορατό μπροστά μας,άσχετα εάν η δική μας γενιά ΙΣΩΣ να μην το πολυνιώσει!!Ακόμα και εάν η λύση της ενεργειακής λύσης ονομάζεται φυσικό αέριο ή όπως αλλιώς,με το πολυτιμότερο αγαθό πλήν του οξυγόνου,το νεράκι,τι γίνεται??Εκατομμύρια πεθαίνουν κάθε μέρα στις ονομαζόμενες από εμάς "τρίτες χώρες",πιστεύεις ότι δεν θα μας(σε) ακουμπήσει??Είσαι γελασμένος!!Δεν ξέρω εάν διάβασες το σχόλιο του MAC-13,το οποίο με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμφωνο,αλλά μια ημέρα,πολύ σύντομα,όλα αυτά τα δισεκατομμύρια διψασμένου κόσμου θα ζητήσει-απαιτήσει να μην διψάει τουλάχιστον,τότε...έλα να κάνουμε ταμείο!!Και εάν η απάντησή σου είναι ακόμα..εγώ τότε δεν θα υπάρχω..σίγουρα θα υπάρχει εν ζωή ένα κομμάτι από εσένα που θα φέρει το όνομά σου!!Ξυπνήσαμε μεν,αργά δε!!Δε τα βλέπω όλα μαύρα,ούτε ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα,απλά φοβάμαι ότι οι πλανητάρχες (τρομάρα τους),έχουν την ίδια γνώμη με σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα φιλε Ανώνυμε δεν ειναι αν θα μας
    βρει εμας η εν λογο κατασταση. Αλλα τι μποορουμε να κανουμε ετσι ωστε να την εμποδισουμε!!!
    Λογικες του στιλ "δεν θα με βρει εν ζωη η μελοντικη κατασταση" ειναι τελειως λαθος ,δηλαδη θα γουσταρες τα παιδια ή τα εγγονια σου να βοιωσουν τετοια κατασταση;

    Γιωργος Κωνσταντινιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και εγώ πιστεύω ότι κάτι θα προλάβουμε να ζήσουμε κι εμείς από αυτό, ποιός μας λέει αν μετά από 10 χρόνια δεν ανακαλυφθεί κάτι που θα διπλασιάσει το όριο ζωής μας; (+1 Extra Life!)
    Εγώ σχετικά με το νερό, μόνο που σκέφτομαι πως έχει "καθιερωθεί" η καθημερινότητά μας, μερικές φορές τρελαίνομαι!
    Ένα παράδειγμα: κατουράς στην τουαλέτα και τραβάς το καζανάκι χωρίς τύψεις. Σπαταλάς σε 5 δευτερόλεπτα, αυτά τα 5 λίτρα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ νερού, τα οποία σε κάποιον που πεθαίνει από δίψα είναι τα πάντα. Δεν λέω βέβαια να μην τραβάς το καζανάκι, αλλά αυτό το νερό αν είχε σχεδιαστεί σωστά η χρήση του θα μπορούσε να προέρχεται από κάποια γεώτρηση ή να είναι βρόχινο. Για να μην πω για την ύδρευση των σπιτιών, που όπως είχα ακούσει κάποτε, το 30% του νερού χάνεται στη μεταφορά λόγω απωλειών των σωλήνων που μοιάζουν με σουρωτήρι! Και άλλα τόσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ δυνατο θεμα για την λυψηδρια!!!! Ειναι ενα προβλημα που θα αντιμετωπισουμε "αυριο", και καλο θα ηταν να Αρχισουμε να αφυπνιζομαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή