Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η Κιβωτός Του Νώε

Τί παραμύθι κι αυτό...! Το θυμήθηκα βλέποντας σχετική εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλα και είπα να γράψω καναδυό πράγματα.

Είναι δυνατόν να διδάσκουν στα παιδιά αυτά τα πράγματα; Αν ήμουν δάσκαλος θα ντρεπόμουν πραγματικά να διδάξω κάτι τέτοιο ως πραγματική ιστορία! Θα ήθελα να ξέρω αν πιστεύει κανένας αυτή την ιστορία, έστω και κάποιος βαθειά θρησκευόμενος. Ο μύθος "μπάζει" από όλες τις πλευρές και απλά δεν στέκει!

Μερικές εύλογες απορίες είναι οι εξής:
- Πόσο μεγάλη ήταν η κιβωτός και χώρεσε 2 ζώα από το κάθε είδος;
- Πως πρόλαβε ο Νώε να κατασκευάσει κάτι τόσο τεράστιο μέσα σε 50 ημέρες, έχοντας μόνο την βοήθεια της οικογένειάς του;
- Τι τρώγανε μέσα στην κιβωτό (κυρίως τα ζώα) μέχρι το τέλος της καταιγίδας;
- Πώς μεταφέρθηκαν εκεί τα ζώα που υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένες ηπείρους (ενδημικά), όπως τα καγκουρό της Αυστραλίας ή οι πολικές αρκούδες; Και μετά πώς γυρίσανε πάλι αποκλειστικά εκεί;
- Που πήγαν όλα αυτά τα νερά μολις σταμάτησε η καταιγίδα, αφού η στάθμη τους είχε φτάσει μέχρι το όρος Αραράτ που έχει ύψος περίπου 5 χιλιόμετρα;
- Γιατί ο Νώε έστειλε το κοράκι (και το περιστέρι αργότερα) για να δει αν κατέβηκαν τα νερά; Δεν κατάλαβε ότι είχε σταματήσει ο κατακλυσμός για να βγει από την κιβωτό στην κορυφή του βουνού και να κοιτάξει από μόνος του;

Και σε αυτούς που εύκολα θα "αποφύγουν" αυτές τις ερωτήσεις απαντώντας με το κλισέ "με την βοήθεια της πίστης όλα γίνονται" (ή άλλα τέτοια παρόμοια), θα πω μονάχα ένα πράγμα: Αφού ο Νώε "τα έκανε πλακάκια" με τον θεό, γιατί έπρεπε να φτιάξει την κιβωτό και δεν τον προστάτεψε απευθείας ο "μεγαλοδύναμος" μαζί με 2 ζώα από κάθε είδος;
Τα συμπεράσματα δικά σας...

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. you Tube

    Yπόγειες βάσεις για το 2012

    The Nephilim

    giant humans. they were real !

    Giants of the old World

    This secret footage took my BREATH AWAY!

    ONE OF THE MOST CRAZIEST ANCIENT TABLETS IN THE WORLD!!


    Ancient GODS or ET's?


    2012: Are you ready for it?


    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο ρώτησε:
    - Είναι γεμάτο το βάζο;
    Και οι μαθητές απάντησαν:
    - Ναι, είναι γεμάτο.
    Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
    - Είναι γεμάτο το βάζο;
    Και οι μαθητές απάντησαν:
    - Ναι, είναι γεμάτο.
    Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
    - Είναι γεμάτο το βάζο;
    Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
    - Ναι, είναι γεμάτο.
    Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
    - Είναι γεμάτο το βάζο;
    Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
    - Ναι, είναι γεμάτο.
    - Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.
    Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
    -Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;
    Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:
    - Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για δυό μπυρίτσες!
    http://ian222.blogspot.com/

    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η ιστοριούλα σου, αλλά άκρως θεωρητική. Ίσως παλαιότερα να συνέβαιναν έτσι τα πράγματα αλλά τώρα πια αν βάλεις αυτές τις προτεραιότητες, δεν πρόκειται να επιβιώσεις. Πως θα ζήσεις την οικογένειά σου αν δεν έχεις ήδη μια εργασία; Αν δεν έχεις ξοδέψει χρόνο για γνώση, πως θα βρεις εργασία; Βλέπεις που δεν γίνεται διαφορετικά από το να αρχίσεις αναγκαστικά από τα "μικρά πράγματα"; Καλά θα ήταν αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα και όλοι μπορούσαμε να εργαζόμασταν για ευχαρίστηση, αλλά έχουμε καταντήσει δούλοι του χρήματος και γι'αυτό πάει κατά διαόλου η ανθρώπινη κοινωνία. Δυστυχώς όμως, θέλει πολύ προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα, και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου τα πράγματα είναι διαφορετικά μπροστά στη θεωρία και τα γραπτά,ωστόσο μαθαίνουμε από αυτά και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.
    σε χαιρετώ να περνάς πάντα καλά.)



    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή