Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

3 Ευχές Σε Ενα Τζίνι


Αν κάποτε βρίσκατε ένα Τζίνι και έλεγε ότι θα σας πραγματοποιήσει 3 ευχές, ποιές θα ήταν οι ευχές σας;
Κάποιος κοντόφθαλμος, θα έλεγε σχεδόν αμέσως: 1.Πολλά λεφτά, 2.Αιώνια νεότητα, 3.Υγεία. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα...
Όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα Τζίνι είναι ύπουλα και θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν, κυρίως με το να παραφράζουν τις ευχές σας για να σας αναγκάσουν να ευχηθείτε κάτι άλλο που δεν σχεδιάζατε εξ αρχής, ως αποτέλεσμα να ξοδέψετε μια ακόμη ευχή. Μπορεί δηλαδή να σας δώσει τα πολλά λεφτά που ευχηθήκατε, αλλά παράλληλα να τα αποκτάτε από τον ξαφνικό θάνατο όλων των αγαπημένων σας προσώπων, τα οποία σας τα άφησαν ως κληρονομιά.
Επίσης αν προσπαθήσετε να ξεγελάσετε το Τζίνι με ευχές του τύπου "εύχομαι να είχα άλλες 100 ευχές", αυτό θα εξαφανιστεί και θα χάσετε άμεσα ακόμη και τις ευχές που ήδη σας είχε πραγματοποιήσει.

Έτσι κατά την γνώμη μου, οι 3 προτιμότερες ευχές θα είναι:
1.Να μπορώ να ελέγχω άμεσα και με ακρίβεια την ροή του χρόνου, διατηρώντας πάντοτε τη μνήμη μου.
2.Να μπορώ να τηλεμεταφέρομαι άμεσα οπουδήποτε επιθυμώ.
3.Να είμαι πάντοτε υγειής.

Πιστεύω όμως πως θα πρέπει να σκεφτούμε να "θυσιάσουμε" μια από τις 3 ευχές, έτσι ώστε να την αντικαταστήσουμε με μια ευχή που θα μας προστατέψει από τα κακόβουλα Τζίνι. Αυτή αν γίνει, θα πρέπει φυσικά να γίνει πρώτη και να λέει κάτι σαν... "Έυχομαι όλες μου οι ευχές να πραγματοποιηθούν με τον ακριβή τρόπο με τον οποίο τις εννοώ, χωρίς να διαστρεβλωθούν ή να παραφραστούν τα λεγόμενά μου".
Η πιο επικρατέστερη προς αντικατάσταση είναι η δεύτερη ευχή, μιας και αν μπορείς να ελέγχεις τον χρόνο θα μπορείς να τον σταματάς για να μεταφέρεσαι κάπου μακριά. Ένα άλλο σημείο όμως που θέλει σκέψη είναι το αν μπορείς να ελέγχεις τον χρόνο, θα είναι δυνατόν να γυρνάς πίσω όταν κάποια σου ευχή δεν έχει την έκβαση που θέλεις πραγματικά; Αυτό όμως κανένας δεν το ξέρει και μόνο πρακτικά μπορούμε να το διαπιστώσουμε. Οπότε, καλύτερα να κάνουμε πρώτη την ευχή προστασίας για να είμαστε σίγουροι.

Ένα άλλο σενάριο λέει ότι αν ευχηθείς να ελευθερωθεί το Τζίνι από τα δεσμά του να υπηρετεί την εκπλήρωση ευχών (το οποίο είναι και το όνειρο όλων των Τζίνι), θα το κάνεις τόσο χαρούμενο ώστε μόλις ελευθερωθεί θα νοιώθει υποχρέωση απέναντί σου και θα σου εκπληρώνει ότι επιθυμείς από εκεί και στο εξής. Καλό θα ήταν όμως, να μη πάρετε αυτό το ρίσκο!

Γράψτε και εσείς τις δικές σας ευχές ή γράψτε προτάσεις για βελτίωση των προτεινόμενων, στα σχόλια της ανάρτησης.

2 σχόλια:

  1. 1)'O,τι ευχή και να κανώ,αυτή να μη βλάπτει ποτέ κάποιον καλό άνθρωπο ή εμένα
    2)Να έχω άπειρες ευχές
    3)Να μπορώ να αναιρω (undo), οποια από τις άπειρες ευχες μου επιθυμώ

    Με τα παραπάνω το(ν) πίνει χαλλλαρά το Gin(Djin)
    Για σήμερα ευχομαι να προκριθεί ο ΜΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη, αλλά με την 2η ευχή σου καταπατάς τους κανόνες που γράφω παραπάνω. Οπότε το Τζίνι θα εξαφανιστεί γιατί προσπάθησες να το ξεγελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή