Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΖΟΜΠΙ



Καταρχήν να σας εξομολογηθώ ότι το μεγαλύτερο όνειρό μου, είναι να μετατραπούν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη σε ζόμπι και εγώ μαζί με μερικούς άλλους να είμαστε οι μόνοι επιζώντες πάνω στη Γη προσπαθώντας να επιβιώσουμε.
Έτσι αποφάσισα (και κάπως επηρεασμένος από την πρόσφατη ταινία "Zombieland") να γράψω έναν μικρό οδηγό με κανόνες επιβίωσης σε έναν τέτοιο κόσμο, τους οποίους σκοπεύω να ακολουθήσω αν βρεθώ σε μια τέτοια περίσταση.

Βασικοί Κανόνες Επιβίωσης:
1.ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
Βρείτε άμεσα με τι θα εξοπλιστείτε ενάντια στα ζόμπι. Οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, αρκεί να μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εγκέφαλό τους, που είναι και ο μόνος τρόπος για να σκοτώσεις ένα ζόμπι.
2.ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ.
Από την στιγμή που θα βρείτε κάτι πρόχειρο ως όπλο, είναι καιρός να αρχίσετε να ψάχνετε για κάτι πιο δυνατό (βλ. πραγματικά όπλα), μιας και η ζωή σας θα εξαρτάται άμεσα από αυτό. Το να κατευθυνθείτε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είναι μια καλή λύση.
3.ΣΦΑΙΡΕΣ.
Να γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή πόσες σφαίρες σας έχουν απομείνει και αν το όπλο που κρατάτε είναι γεμάτο. Δεν θέλετε να προσπαθείτε να το γεμίσετε την τελευταία στιγμή! Προσπαθείτε να τα πετυχαίνετε στο κεφάλι και να αποφεύγετε την άσκοπη χρήση πυρομαχικών.
4.ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΠΑΝΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ.
Αν ρίξετε ένα ζόμπι κάτω με την πρώτη, σιγουρευτείτε ότι δεν θα ξανασηκωθεί ρίχνοντάς του ακόμη μια σίγουρη βολή στο κεφάλι. Μπροστά στην ασφάλεια, η οικονομία πυρομαχικών έρχεται δεύτερη.
5.ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ.
Αν συναντήσετε γνωστούς ή συγγενείς σας ψάχνοντας για επιζώντες, μιλήστε τους όσο είναι ακόμη μακριά σας. Αν δεν σας απαντήσουν με λέξεις αλλά συνεχίζουν να κατευθύνονται προς εσάς, μην διστάσετε να τους πυροβολήσετε! Απογεύγετε να πανικοβάλεστε και κρατήστε την ψυχραιμία σας.
6.ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.
Προτιμήστε να εγκατασταθείτε σε ένα κτίριο με εύκολη πρόσβαση για εσάς και δύσκολή για τα ζόμπι. Μια καλή επιλογή είναι να βρείτε κάτι περιφραγμένο και ψηλό, όπως ένα μεγάλο σχολείο.
7.ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ.
Σε περίπτωση που συναντήσετε κι άλλους επιζώντες σαν εσάς, ελέγξτε τους για δαγκωματιές ή γρατζουνιές που αργότερα μπορεί να τους μετατρέψουν και αυτούς σε ζόμπι ενώ βρίσκονται δίπλα σας. Και πάλι όμως, έστω και αν φαίνονται υγιείς, παρακολουθήστε τους για 24 ώρες πριν σιγουρευτείτε ότι δεν αποτελούν κίνδυνο.
8.ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Φροντίστε να προμηθευτείτε συσκευασμένο φαγητό και κονσέρβες, γιατί πολύ γρήγορα όλα τα φρέσκα διαθέσιμα τρόφιμα θα χαλάσουν. Επίσης προετοιμαστείτε για αργότερα που θα λήξουν οι κονσέρβες και θα πρέπει να καλλιεργήσετε οι ίδιοι το φαγητό σας, για να αποφύγετε και την αποβιταμίνωση.
9.ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
Ηλεκτρισμό μπορεί να έχετε στην αρχή, αλλά δεν θα έχετε για πάντα. Όταν τα εργοστάσια παραγωγής σταματήσουν να λειτουργούν και πέσει το ρεύμα, θα πρέπει ήδη να έχετε φροντίσει για κάποια γεννήτρια ή για τον βραδυνό φωτισμό σας (κεριά, φακούς, μπαταρίες, λάμπες πετρελαίου, κτλ). Πιστεύω πως αυτό μπορεί να συμβεί και σε λιγότερο από 2 ημέρες.
10.ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ.
Επιλέξτε κάτι αξιόπιστο και ευέλικτο. Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετά καύσιμα για να φτάσετε στον προορισμό σας. Χρησιμοποιήστε το όσο λιγότερο μπορείτε, για λόγους οικονομίας και θορύβου. Μην επιλέξετε δίτροχο εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη!
11.ΚΑΥΣΙΜΑ.
Κρατήστε οπωσδήποτε όσο περισσότερα αποθέματα μπορείτε από κάυσιμα και πετρέλαιο μέσα σε δοχεία, σε ένα ασφαλές μέρος. Σκεφτείτε ότι όταν πέσει το ρεύμα δεν θα λειτουργούν πλέον οι αντλίες στα βενζινάδικα.
12.ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.
Καλό θα είναι να "οργανώσετε" και ένα εναλλακτικό μέρος στο οποίο να μπορείτε να περάσετε μερικές μέρες έστω και μόνο με τα απαραίτητα, γιατί μπορεί ανα πάσα στιγμή να αδυνατείτε να φτάσετε στο πρώτο καταφύγιό σας.
13.ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Κυκλοφορείτε έξω μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας για να διακρίνετε ευκολότερα τα επιτιθέμενα ζόμπι. Επιλέξτε ανοιχτούς χώρους στις διαδρομές σας, για να τα βλέπετε πολύ πριν σας πλησιάσουν και για να μην βρεθείτε στριμωγμένοι.
14.ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Αν δεν είστε ο μοναδικός επιζών μοιράστε τις εσωτερικές δουλειές μεταξύ σας έτσι ώστε να οργανωθείτε πιο γρήγορα. Αν είστε πάνω από 3 άτομα φτιάξτε ομάδες των 2 ατομων όταν πρόκειται για εξωτερικές δουλειές και ποτέ μην αφήνετε ένα άτομο να πάει κάπου μόνο του. Αν κάποιος σηκωθεί και φύγει από την ομάδα, μην πάτε να τον φέρετε πίσω.
15.Εκτυπώστε ΤΩΡΑ αυτόν τον οδηγό, γιατί όταν βγούνε τα ζόμπι θα είναι πλέον πολύ αργά για να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο!

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που πιστεύω να βοηθήσουν τους πιθανούς επιζώντες σε μια περίοδο κρίσης ενάντια στα ζόμπι. Δεν πιστεύω να ξέχασα κάτι σημαντικό και είμαι ανοιχτός σε σοβαρές προτάσεις και ιδέες που θα συμπληρώσουν τους κανόνες.

2 σχόλια:

  1. HI MAC.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΞΑ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ FOREVER ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. ΧΑΙΡΕΤΩ, το μωρό της Ρόζμαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα φίλε μου, δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείς όλες τις σφαίρες μονομιάς. Λίγο πριν σου τελειώσουν, θα κανονίζεις να βρεις καινούριες. Επίσης δεν είναι ανάγκη να τα σκοτώνεις μόνο με σφαίρες, μπορείς με οτιδήποτε έχεις μετατρέψει σε όπλο. Μην ξεχνάς και ότι πρέπει κυρίως να προσπαθείς να τα αποφεύγεις και μόνο όταν δεν έχεις άλλη λύση να τα πολεμάς. Όσο για το μαγικό φίλτρο, δεν είναι κάτι που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας και έτσι ξεφεύγει απο τα όρια του "πρακτικού" μέσου. Όπως βολεύεται ο καθένας όμως... Αν για κάποιον αυτό είναι ευκολότερο, ας το κάνει (και να μας δώσει και την συνταγή φυσικά!). Ας φροντίσει όμως για περισσότερη ασφάλεια, να τα μετατρέψει σε ζώα που δεν δαγκώνουν.

    ΥΓ: Μια άλλη σκέψη μου είναι... Αν κάποιος είναι ικανός να φτιάξει ένα τέτοιο φίλτρο, μάλλον πιο εύκολο θα του έρχεται να φτιάξει ένα αντίδοτο ή εμβόλιο για να μη μολυνθεί ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή