Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΝΙΑ

Ένα περίεργο φαινόμενο που πρόσφατα ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλη η ύλη που υπάρχει στο σύμπαν, έχει την ίδια "γνώση"! Επειδή ίσως δεν μπορώ να το εκφράσω ακριβώς, θα σας περιγράψω το πείραμα που το αποδεικνύει αυτό και μετά θα σας δώσω ένα παράδειγμα του συμπεράσματος.

Στο πείραμα κάνανε το εξής: πήρανε δύο φωτόνια και τα ενώσαν φτιάχνοντας ένα καινούριο φωτόνιο και έπειτα το χωρίσανε στην μέση φτιάχνοντας πάλι δύο φωτόνια. Αφού τα απομακρύνανε το ένα από το άλλο, παρατηρήσανε ότι διεγείροντας το ένα φωτόνιο με κάποιο ερέθισμα, το άλλο φωτόνιο που βρίσκεται μακριά και δεν δέχεται αυτό το ερέθισμα, συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο με το ερεθισμένο φωτόνιο!

Το συμπέρασμα είναι ότι αν ισχύει η θεωρία του "Big Bang", κατά την οποία όλα προέρχονται από το ίδιο "κομμάτι" ύλης που διασπάστηκε σε πολλά, τότε όλοι εμείς οι άνθρωποι (όπως και το κάθε τι γύρω μας) γνωρίζουμε τα πάντα και έχουμε παράλληλα όλοι τις ίδιες εμπειρίες έστω και αν τις έχει ζήσει κάποιος άλλος για εμάς. Επειδή αυτό όμως φαίνεται να μην στέκει στην καθημερινότητά μας, θεωρούν ότι συμβαίνει, αλλά ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες βιολογικές προϋποθέσεις από τους ανθρώπους για να το αντιληφθούν. Πραγματικά πολύ περίεργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου