Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Γιατί να παντρευτείτε;

---Έχετε αναρωτηθεί ποτέ "γιατί να παντρευτείτε" ή "ποιος είναι ο λόγος που σκέφτεστε να κάνετε κάτι τέτοιο";
---Εντάξει, τα πηγαίνετε πολύ καλά με το άλλο σας μισό, ταιριάζετε, συζείτε τουλάχιστον για αρκετούς μήνες μαζί, υπάρχει εμπιστοσύνη, κτλ. αλλά γιατί να μην κρατήσετε έτσι τη σχέση σας και να θέλετε να παντρευτείτε; Θα σας προσφέρει τίποτα περισσότερο η (θεατρική) τελετή του γάμου και το να φορέσετε ένα "κρίκο" στο χέρι σας;
---Κατά τη γνώμη μου, δεν αλλάζει τίποτα μεταξύ του ζευγαριού μετά τον γάμο. Αν είναι κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο να απατήσει τον άλλον δεν θα τον σταματήσει το οτι είναι παντρεμένοι. Εξυπακούεται φυσικά οτι πριν η σχέση τους ήταν σοβαρή, γιατί αν δεν ήταν σοβαρή δεν θα προχωρούσαν έτσι κι αλλιώς στον γάμο.
---Αν θέλετε να το πάτε ακόμα παραπέρα και είστε τόσο σίγουροι για την αγάπη σας, μπορείτε να κάνετε και παιδί χωρίς να παντρευτείτε, αρκεί να μην σας ενδιαφέρει τί θα λένε οι γύρω σας και να κοιτάτε την δική σας ευτυχία.
---Το να παντρευτείτε είναι ανούσιο και θεωρώ οτι οι περισσότεροι το κάνουν επειδή "έτσι συνηθίζεται" (έθιμο), για τους δικούς τους, για συναισθηματικούς λόγους ή και μόνο από καθαρή ματαιοδοξία. Αν το καλοσκεφτείτε, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να το κάνετε.
---Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο γάμος γίνεται για κάποιον συγκεκριμένο λόγο πχ. ένα επίδομα στην εργασία σας. Αν το κάνετε γι'αυτό, πάντα υπάρχει και η λύση του πολιτικόύ γάμου, που κοστίζει πολύ λιγότερο και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
---Δεν είναι όμως μόνο το θέμα του κόστους, αλλα και της άσκοπης ταλαιπωρίας που θα περάσετε για την οργάνωσή του. Τρέξιμο τόσων εβδομάδων, για μία και μόνο μέρα! Για να μην επεκταθώ στην ταλαιπωρία που θα υποστείτε σε περίπτωση που "κάτι δεν πάει καλά στο μέλλον"
---Αν υπάρχει πραγματική αγάπη και εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, δεν χρειάζεται καμία "τελετή" για να τους "ενώσει"... είναι ήδη ενωμένοι για πάντα. Σκεφτείτε το και πάρετε την δική σας απόφαση...