Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η NASA επιβεβαιώνει τις σκουληκότρυπες!

---Ένα θέμα το οποίο ήθελα αρκετό καιρό να αναφέρω παρακινούμενος από έναν φίλο, είναι οτι η NASA όχι μόνο επιβεβαιώνει οτι υπάρχουν οι λεγόμενες "σκουληκότρυπες", αλλά οργανώνει και μια αποστολή για να τις μελετήσει. Την αποστολή αυτή την ονομάσανε MMS και έχει να κάνει με την μελέτη της συμπεριφοράς του μαγνητικού πεδίου γύρω από τη Γη, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε πότε, πού, πώς και για πόσο χρονικό διάστημα "ανοίγουν" αυτές οι πύλες.
---Σκουληκότρυπα (wormhole), ονομάζουμε ένας είδος αόρατης (ή ορατής) πύλης που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε σε τεράστια απόσταση σχεδόν άμεσα (τηλεμεταφορά). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, να ταξιδέψουμε άμεσα από την δική μας ατμόσφαιρα, στην ατμόσφαιρα του Ήλιου.
---Η NASA επιβεβαίωσε οτι αυτές οι πύλες ανοίγουν αρκετές φορές κάθε μέρα στην μαγνητόσφαιρα της γης, τη στιγμή που διασταυρώνονται τα μαγνητικά πεδία του πλανήτη μας με τα μαγνητικά πεδία του ήλιου. Το θέμα είναι οτι δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι και αυτό κάνει δύσκολο τον εντοπισμό τους.
---Την συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να μας φαίνεται ανούσιο ένα άμεσο ταξίδι στον Ήλιο, αλλά σίγουρα είναι ένα πρώτο βήμα για να αρχίσουμε να κατανοούμε τον τρόπο που λειτουργούν οι σκουληκότρυπες και αργότερα να μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε για άλλους προορισμούς ή ακόμα και να τις δημιουργήσουμε τεχνητά.
---Το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jKjDvlSgrSQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου