Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα Παιδιά Της Αφρικής

---Από τότε που ήμουν παιδί, θυμάμαι όλους να λένε για τα "παιδιά της Αφρικής" που πεινάνε, διψάνε, δεν έχουν ρούχα να φορέσουν και τα λοιπά. Επι τόσα χρόνια τώρα, ολόκληρες χώρες στέλνουν συνεχώς βοήθεια, αλλά αυτά τα "παιδιά" μάλλον αρνούνται να μεγαλώσουν, γιατί ακόμα συνεχίζω να ακούω γι'αυτά και τις τραγικές καταστάσεις που περνάνε! Κατά τη γνώμη μου είναι ανεύθυνοι, γιατί συνεχίζουν να γεννάνε παιδιά ενώ ξέρουν την κατάσταση και οτι μάλλον τα παιδία αυτά δεν θα επιβιώσουν για πολύ.
---Η πικρή αλήθεια είναι πως οι μεγάλες χώρες τους κρατάνε επίτηδες σε αυτήν την κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να τους εκμεταλλεύονται, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα...
---Εδώ θα ήθελα να θίξω κάτι χαζές δημοσιεύσεις που βλέπω από εδώ και από εκεί κατά καιρούς, του στύλ: Μη σπαταλάτε το νερό γιατί τα παιδάκια διψάνε, μη πετάτε φαγητό γιατί τα παιδάκια πεινάνε, κτλ. Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι βλακείες και δεν μπορεί κάποιος να μιλάει για "αναισθησία" όσων δεν τα υποστηρίζουν, γιατί το νερό και το φαγητό δεν πρόκειται "τηλεμεταφερθεί" στα χέρια αυτών των παιδιών. Αναισθησία θα ήταν, αν ήταν το σπίτι σου δίπλα σε μια τέτοια φτωχή οικογένεια και εσύ έκανες τέτοιες σπατάλες.
---Δεν ξέρω αν ποτέ έχετε κάτσει να το σκεφτείτε το θέμα και σε ποια άποψη καταλήξατε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον με τόση βοήθεια από όλον το κόσμο, να ΘΕΛΟΥΝ και απλά να μη ΜΠΟΡΟΥΝ να τους σώσουν! Και τόσα χρόνια τώρα, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ούτε καν στο ελλάχιστο.
---Και όλες αυτές οι "καμπάνιες για βοήθεια" που κάνουν τα εμφιαλωμένα νερά, η Unicef και άλλες παρόμοιες εταιρείες, δεν ξέρω αν θα πρέπει πραγματικά να τα παίρνουμε στα σοβαρά ή όχι...
---Θυμήθηκα τώρα και μια ατάκα από ταινία που κάποιοι συζητούσανε για βοήθεια στην Αφρική και λέει ο ένας "Αν κέρδιζα 1 σεντ κάθε φορά που το άκουγα αυτό, τώρα θα ήμουν εκατομυριούχος!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου