Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γέρων Παΐσιος Εναντίον Σαολίν!


---Πριν κάποιοι αρχίσουν τα σχόλια περί βλασφημίας και χλευασμού, θα ήθελα να τους ενημερώσω οτι το παρακάτω απόσπασμα είναι παρμένο από βιβλίο που χρηματοδοτήθηκε, εγκρίθηκε και κυκλοφόρησε επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Τα σχετικά εξώφυλλα μπορείτε να τα βρείτε στο τέλος της δημοσίευσης. Το βιβλίο γράφει οτι αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, υπαρκτά πρόσωπα και διαδραματίζεται τον Φεβρουάριο του 1976. Ο τίτλος της ιστορίας είναι: "Ο Γιωργάκης από το Θιβέτ".
---Ήρθε στο Άγιoν Όρος και γύριζε στα μοναστήρια ένας νέος ηλικίας 16-17 χρόνων, ο Γιωργάκης. Από ηλικίας τριών ετών οι γονείς του τον έβαλαν σε βουδιστικό μοναστήρι στο Θιβέτ. Προχώρησε πολύ στην Γιόγκα, έγινε τέλειος μάγος, μπορούσε να καλεί όποιον δαίμονα ήθελε. Είχε μαύρη ζώνη και ήξερε τέλεια καράτε. Με την δύναμη του Σατανά έκανε επιδείξεις που προξενούσαν εντύπωση. Χτυπούσε με το χέρι του μεγάλες πέτρες και έσπαζαν σαν καρύδια. Μπορούσε να διαβάζει κλειστά βιβλία. Έσπαζε στην παλάμη του φουντούκια, έπεφταν κάτω τα τσόφλια και οι καρποί έμεναν κολλημένοι στο χέρι του.
---Κάποιοι μοναχοί έφεραν τον Γιωργάκη στον Γέροντα για να τον βοηθήσει. Ρώτησε τον Γέροντα, τι δυνάμεις είχε και τι μπορούσε να κάνει. Απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά δύναμη και ότι όλη η δύναμη είναι του Θεού.
---Ο Γιωργάκης θέλοντας να επιδείξει την δύναμη του συγκέντρωσε το βλέμμα του σε μια μεγάλη πέτρα πού ήταν σε απόσταση και η πέτρα έγινε θρύψαλα. Τότε ο Γέροντας σταύρωσε μια μικρή πέτρα και του είπε να την σπάσει και αυτή. Αυτός συγκεντρώθηκε, έκανε τα μαγικά του, αλλά δεν κατάφερε να την σπάσει.  Τότε άρχισε να τρέμει, και οι σατανικές δυνάμεις, πού νόμιζε ότι έλεγχε, μη μπορώντας να σπάσουν την πέτρα, στράφηκαν εναντίον του και τον εκσφενδόνισαν στην άλλη όχθη του ρέματος. Ο Γέροντας τον μάζεψε σε άθλια κατάσταση.
---Άλλη φορά, διηγήθηκε ο Γέροντας, "ενώ συζητούσαμε, ξαφνικά σηκώθηκε, μου έπιασε τα χέρια και μου τα γύρισε προς τα πίσω. "Αν μπορεί, ας έρθει να σε ελευθερώσει ο Χατζηαφέντης", μου είπε. Το αισθάνθηκα σαν βλασφημία. Κούνησα έτσι λίγο τα χέρια μου και τινάχθηκε πέρα. Μετά σαν αντίδραση πήδησε ψηλά και πήγε να με χτυπήσει με το πόδι του, αλλά το πόδι του σταμάτησε κοντά στο πρόσωπό μου, σαν να βρήκε ένα αόρατο εμπόδιο! Με φύλαξε ο Θεός.”
---Τη νύχτα τον κράτησα και κοιμήθηκε στο Κελί μου. Οι δαίμονες τον έσυραν μέχρι κάτω στον λάκκο και τον έδειραν για την αποτυχία του. Το πρωί σε κακή κατάσταση, τραυματισμένος, γεμάτος αγκάθια και χώματα, ομολογούσε: "Με έδειρε ο Σατανάς, γιατί δεν μπόρεσα να σε νικήσω". Έπεισε τον Γιωργάκη να του φέρει τα μαγικά του βιβλία και τα έκαψε. Ο Γέροντας τον κράτησε λίγο κοντά του και τον βοήθησε, όσο έκανε υπακοή, ενδιαφέρθηκε να μάθει, αν είναι βαπτισμένος, και μάλιστα έμαθε και σε ποια εκκλησία είχε βαπτισθεί.
---Ο Γιωργάκης συγκλονισμένος από την δύναμη και την χάρη του Γέροντα, επιθυμούσε να γίνει μοναχός αλλά δεν μπόρεσε. Ο Γέροντας χρησιμοποιούσε την περίπτωση του Γιωργάκη για να αποδείξει πόσο μεγάλη είναι η πλάνη αυτών πού νομίζουν ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, όλες τον ίδιο Θεό πιστεύουν, και ότι δεν διαφέρουν οι Θιβετιανοί μοναχοί από τούς ορθοδόξους.
---Αν και δεν πιστεύω στον Παΐσιο ούτε στις "προφητικές" ιστορίες του, με προβληματίζει πολύ το ποιος έγγραψε αυτή την ιστορία (που μόνο αληθινή δεν φαίνεται να είναι) και το ποιος έβαλε την "υπογραφή" για την κυκλοφορία του βιβλίου. Μπερδεύει έννοιες που μάλλον δε γνωρίζει. Τί σχέση έχει το Θιβέτ και η Γιόγκα με τη σατανική μαγεία; Ποιος του έδωσε την μαύρη ζώνη στο καράτε; Τί σχέση έχει το καράτε με τη μαγεία; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου