Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

---Πολλές φορές με έχει προβληματίσει το ζήτημα της ειλικρίνειας στη σύγχρονη κοινωνία και αυτό επειδή νομίζω πως η ειλικρίνεια έρχεται σε μερική αντιπαράθεση με την ευγένεια.
---Πιστεύω πως η απόλυτη ειλικρίνεια γίνεται αφορμή να μας απωθήσουν οι άλλοι, αν δεν συνοδεύεται και από μια γερή δόση ευγένειας. Η ευγένεια όμως από την άλλη, είναι κάπως αντίθετη με την ειλικρίνεια ή κάνω λάθος;
---Δεν μιλάμε φυσικά για το "ψέμα" σε καμία περίπτωση, αλλά με την ευγένεια και "κρατώντας τους τύπους" είναι σαν να "αποκρύπτουμε" ένα μέρος της αλήθειας, οπότε δεν είμαστε 100% ειλικρινείς.
---Θα πρέπει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο, να επιλέξουμε ανάμεσα στο να είμαστε 100% ειλικρινείς και στο να είμαστε ευγενικοί (μερικώς ψεύτες). Όταν θέλουμε να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται, πολλές φορές βρίσκουμε εμπόδιο την ευγένεια.
---Η ειλικρίνεια μερικές φορές δυστυχώς παρεξηγείται και περερμηνεύεται. Είναι αυτό που λέμε "η αλήθεια πονάει" και κανείς δεν αναζητά "πόνο" από τους άλλους, οπότε τους απωθεί. Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου