Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

---Θέλω να απευθυνθώ σε όλα τα ΜΜΕ και σε όλα τα "blog της παραπληροφόρησης" που κυρίως δραστηριοποιούνται μέσω facebook: Σταματήστε να προάγετε λανθασμένα πρότυπα στις νεότερες γενιές!
---Πολύ συχνά βλέπω δημοσιεύσεις του τύπου: "διάσημη Χ εμφανίστηκε με κυτταρίτιδα στην παραλία", παρουσιάζοντάς το λες και είναι κάτι το άκρως τραγικό, που δεν πρέπει με τίποτα να συμβεί σε κάποιον!
---Είναι δυνατόν να μας ενοχλεί τόσο πολύ πια λίγη κυτταρίτιδα, που να το παρουσιάζουμε λες και ήρθε το τέλος του κόσμου; Στο κάτω-κάτω είναι κάτι το φυσιολογικό που συμβαίνει και σε σωματότυπους που δεν έχουν ούτε 1 παραπανίσιο κιλό.
---Με το να δραματοποιούμε τόσο πολύ αυτό το θέμα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να περνάμε τα ανορεξικά πρότυπα ως σωστά στην κοινωνία μας και να κάνουμε κάποιους να αισθάνονται άσχημα, με αποτέλεσμα να τους οδηγούμε σε παράλογες πράξεις.
---Είναι τόσο τραγικό να έχει κάποιος λίγη κυτταρίτιδα ή λίγα παραπανίσια κιλά ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο; Δεν είναι χαζό να ασχολούμαστε με τέτοιες μικρότητες, αντί να σοβαρευτούμε επιτέλους και να αναδείξουμε κάποια πιο σοβαρά θέματα...; Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου