Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της NASA


---Χτες, 2 Δεκεμβρίου 2010, όλοι περίμεναν με αγωνία την ανακοίνωση της NASA σχετικά με την ανακάλυψη "εξωγήινης ζωής". Τελικά στις 21:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώσανε ότι βρήκανε ένα βακτήριο στον βυθό μιας λίμνης των ΗΠΑ, το οποίο χαρακτηρίσανε ως "εξωγήινο", επειδή δεν βασίζεται στον άνθρακα όπως όλες οι μορφές ζωής πάνω στη γη, αλλά στο δηλητηριώδες στοιχείο "Αρσενικό".
---Η άποψή μου είναι, οτι είναι μεν αξιοσημείωτη ανακάλυψη, αλλά λίγο-πολύ όλοι το γνώριζαν αυτό. Ο τίτλος της ανακοίνωσής τους ήταν αρκετα παραπλανητικός (για λόγους μάρκετινγκ φυσικά), γιατί όταν λέμε "εξωγήινη ζωή", εννοούμε "νοήμονα όντα" και όχι ένα βακτήριο! ...και φυσικά έξω από την Γη.
---Επίσης θέλω να αναφέρω πως την προηγούμενη ημέρα (1/12/2010), έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και συμπαθής σε όλους μας συγγραφέας Ιωάννης Φουράκης. Σε ηλικία 73 χρόνων υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ έγγραφε για τη μοίρα της Ελλάδας. Τους τελευταίους μήνες είχε ξεκινήσει να γράφει και την αυτοβιογραφία του, με τον τίτλο "Ευλογημένη Φτώχεια". Ας τον θυμούνται όλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου