Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σε προσκύνημα οι παντόφλες του Γέροντα Παϊσιου


Φωτογραφία: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2HJEtHByUTVs_fKK4HQS-McloTBEM6pbIofruq9NPbOD55dDm4q9iv6SxC4Z89D8H3w87HvlbZNSr7itJ6VIxOQS31FtelALY2lF9SFNaNgxCUkor4uCOakcx5hXgBP2LkiLF-mppOrod/s1600/paisios1.jpg

---«Άναψαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το πρωί μετά την απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερωμένου στην Κύπρο να θέσει σε προσκύνημα τις… παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου.
---Άμεση ήταν η αντίδραση της Εκκλησίας η οποία σχολιάζοντας την εικόνα που κυκλοφόρησε μέσω twitter την χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητική.
---Πρόκειται για δύο πλαστικές παντόφλες τοποθετημένες  σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου,  που τοποθετήθηκαν σε τραπέζι σε ιερό ναό προκειμένου οι πιστοί να τα προσκυνήσουν.
---Κάποιοι ισχυρίζονται ότι στην Αγία Γραφή γίνεται συχνά λόγος για τη «χάρη» αντικειμένων που άγγιζαν Άγιοι όσο ζούσαν, σημειώνουν ωστόσο πως η πλαστική παντόφλα είναι τουλάχιστον αποκρουστική.
---«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου», υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα και  παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αντιδράσεις.
---Η Μητρόπολη Λεμεσού πάντως στην οποία ανήκει ο ναός όπου πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις.«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» σημείωσε και προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παϊσιο είχε τεθεί για προσκύνημα ράσο του δεύτερου. Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε.

Πηγή: www.protothema.gr

Τα δικά μου σχόλια... Έλεος με την εκμετάλλευση των "προβάτων"!!!