Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

---Πολλές φορές με έχει προβληματίσει το ζήτημα της ειλικρίνειας στη σύγχρονη κοινωνία και αυτό επειδή νομίζω πως η ειλικρίνεια έρχεται σε μερική αντιπαράθεση με την ευγένεια.
---Πιστεύω πως η απόλυτη ειλικρίνεια γίνεται αφορμή να μας απωθήσουν οι άλλοι, αν δεν συνοδεύεται και από μια γερή δόση ευγένειας. Η ευγένεια όμως από την άλλη, είναι κάπως αντίθετη με την ειλικρίνεια ή κάνω λάθος;
---Δεν μιλάμε φυσικά για το "ψέμα" σε καμία περίπτωση, αλλά με την ευγένεια και "κρατώντας τους τύπους" είναι σαν να "αποκρύπτουμε" ένα μέρος της αλήθειας, οπότε δεν είμαστε 100% ειλικρινείς.
---Θα πρέπει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο, να επιλέξουμε ανάμεσα στο να είμαστε 100% ειλικρινείς και στο να είμαστε ευγενικοί (μερικώς ψεύτες). Όταν θέλουμε να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται, πολλές φορές βρίσκουμε εμπόδιο την ευγένεια.
---Η ειλικρίνεια μερικές φορές δυστυχώς παρεξηγείται και περερμηνεύεται. Είναι αυτό που λέμε "η αλήθεια πονάει" και κανείς δεν αναζητά "πόνο" από τους άλλους, οπότε τους απωθεί. Τα συμπεράσματα, δικά σας...