Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τα Κοιμισμένα Παιδιά

---Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς; Το παρακάτω άρθρο έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, η ιστορία του όμως είναι δυστυχώς, πολύ γνωστή.
---Καθημερινά επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα με το μωρό, χωρίς βεβαίως να της δίνω κάτι, γνωρίζοντας καλά ότι είναι "υπάλληλος" μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται.
---Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό ρουμανικής καταγωγής. Αυτός ο "φίλος" με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα.
---Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) μου είπε οτι τα παιδιά είναι ναρκωμένα, με ηρωίνη ή βότκα, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, χωρίς να γκρινιάζουν.
---Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί "ήρεμο" και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της "εργασίας" της και η υποτιθέμενη "μάνα" είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει. Συμβαίνει σ’ αυτή τη "δουλειά" και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
---Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν τους "βοηθήσετε". Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε κάτι σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της "μπίζνας" και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
---Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη "πελατεία" της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους "επιχειρήσεων" σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
---Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας. (πηγη: limnosfm100.gr)

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Φωτοβολταικές Εξελίξεις

---Διάβαζα πρόσφατα για κάποιες εξελίξεις στον χώρο των φωτοβολταικών και είδα οτι κυκλοφορούν ήδη μερικές πολύ καλές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και κάποιες άλλες που σύντομα θα υλοποιηθούν.
---Πιστεύω πως τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι απλά σπατάλη χώρου, αφού υπάρχουν πολύ πιο αποδοτικότερες λύσεις αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ηλιακό πάρκο (βλ. παραβολικοί συλλέκτες), όμως είναι πολύ καλά για κάποιες άλλες εφαρμογές που δεν θέλουμε να παράγουμε τόσο μεγάλες ποσότητες ρεύματος. Παρακάτω θα αναφέρω μερικές εξελίξεις και ιδέες που έκρινα ενδιαφέρουσες.
---Σε μεγάλα υπαίθρια πάρκινγκ (πχ. των σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα), οροφές με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες από πάνω, οι οποίοι εκτός από την σκιά και τον φωτισμό που θα προσφέρουν κάτω από την οροφή για τα αυτοκίνητα και πιθανώς πρίζες για να φορτίσει πχ. κάποιος το κινητό του, θα δίνουν και μέρος του ηλεκτρισμού στο κατάστημα, έτσι ώστε να μπορεί αν θέλει να ρίξει τις τιμές του.
---Κεραμίδια για στέγες σπιτιών με ενσωματωμένους ΦΒ συλλέκτες, τα οποία προσφέρουν μέρος του ηλέκτρικου ρεύματος στο σπίτι.
---Άσφαλτος με ιδιότητες ΦΒ συλλέκτη, που μπορεί να δίνει ρεύμα σε εγκαταστάσεις απομονωμένων περιοχών, όπως σε κοινόχρηστες υπαίθριες τουαλέτες και πάρκινγκ στην άκρη του δρόμου κατά την διάρκεια την νύχτας, αλλά και τον βασικό νυχτερινό φωτισμό στον δρόμο.
---Ειδική εξωτερική μπογιά για τα σπίτια με ΦΒ ιδιότητες, η οποία προσφέρει μέρος του ηλεκτρισμού στο σπίτι. Έχει κυκλοφορήσει αλλά είναι υπό βελτίωση.
---Σύντομα κοντά μας, έρχονται τα διάφανα τζάμια με ΦΒ ιδιότητες, τα οποία θα είναι ακριβώς όπως ένα κοινό διάφανο τζάμι. Το μόνο που θα διαφέρει είναι οτι σε κάποια άκρη του θα έχει μια μικρή μεταλλική πλακέτα παρόμοια με το τσιπάκι που έχουν η τηλεκάρτες, η οποία θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το παραγόμενο ρεύμα!
---Όλες αυτές οι εξελίξεις αν αρχίσουν και χρησιμοποιούνται σωστά, δεν θα πάει χαμένη ούτε μια ακτίνα ηλιακού φωτός και επίσης θα ελαφρύνει κατά πολύ ο λογαριασμός μας.