Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

GANGNAM STYLE

---Δεν μπορούσα να μην κάνω μια δημοσίευση για το τραγούδι-φαινόμενο που κάνει αυτή την στιγμή παγκόσμια επιτυχία!
---Το τραγούδι "Gangnam Style" από τον Νοτιοκορεάτη "PSY", κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 15 Ιουλίου του 2012. Είναι αστείο, έχει στυλ και πολύ ωραίο ρυθμό. Μου αρέσει πάρα πολύ και είναι απλά φανταστικό!
---Το περιεχόμενό του με λίγα λόγια, σχετιζεται με ένα τύπο γυναίκας και ένα τύπο άντρα, που απλά ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεν έχει κάποιο περισσότερο βάθος στο νόημά του.
---Αυτή τη στιγμή μετράει 532 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και πραγματικά του αξίζει να είναι στην κορυφή! Απολαύστε το:

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Θεωρίες Συνωμοσίας

---Οι Έλληνες είναι εξωγήινοι με ανώτερη ανοητοσύνη. Ο εγκέφαλός τους χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο κενό θάλαμο που ουσιαστικά μονώνει τον μικροντίπ (για ντιπ όμως) υψηλής νανοτεχνοβλακείας που χρησιμοποιούνε για εγκέφαλο, από το εξωτερικό περιβάλλον.
---Αυτό το φοβερό είδος εγκεφάλου, ονομάζεται εν συντομία "ανεγκέφαλος" (ανώτερος+εγκέφαλος). Μάλιστα το γεγονός οτι είναι ανεγκέφαλοι τους απαλλάσσει από την ανάγκη να σκέφτονται. Ενώ οι γήινοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να σκεφτούν, εμείς δεν καταβάλουμε καμία. ...έτσι εξηγείται η κατάντια μας... μάλλον...
(Copyright: Natali Sisman).

Βλάκας, Ανόητος, Ηλίθιος

---Ο όρος "βλάκας" εισήχθη στις αρχές του 20ου αιώνα από τον ψυχολόγο Henry H.Goddard. Ο δρ Goddard είχε δημιουργήσει ένα τεστ IQ που μας ταξινομούσε ως: χαρισματικούς (IQ πάνω από 130), φυσιολογικούς (71-129), βλάκες (51-70), ανόητους (26-50) ή ηλίθιους (0-25).
---Με το πέρασμα του χρόνου, η ταξινόμηση αυτή εγκαταλείφθηκε, διότι επί τη ουσία οι βαθμοί κάτω από το φυσιολογικό εκφράζουν τα διάφορα στάδια της νοητικής υστέρησης. Ωστόσο, οι έννοιες που είχε εισαγάγει ο δρ Goddard πέρασαν στην καθομιλουμένη ως βρισιές και ο παλιός, ιατρικός ορισμός τους ξεχάστηκε.

Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη

---Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη (SHC - Spontaneous Human Combustion).
---Αυτό είναι ένα από τα πλέον ανεξήγητα και σπάνια φαινόμενα, κατά το οποίο λαμβάνει χώρα η  μυστηριώδης αποτέφρωση ανθρώπων, αφήνωντας πίσω μόνο έναν σωρό από στάχτη, και χωρίς η φωτιά να έχει επεκταθεί τριγύρω (μερικές φορές ούτε και στα ρούχα του θύματος).
---Αναφορές για το φαινόμενο υπάρχουν σε όλα τα βιβλία Ιατροδικαστικής ανά τον κόσμο. Αν και δεν σχετίζεται με εμφανίσεις UFO, τοποθετείται στα ανεξήγητα φαινόμενα.
---Σε μερικές περιπτώσεις, είχε αποτεφρωθεί ολόκληρο το σώμα του θύματος, ακόμη και τα κόκαλα, κάτι το οποίο απαιτεί εξαιρετικά μεγάλες θερμοκρασίες για να γίνει, ενώ παράλληλα κάποιο μέλος του θύματος έμεινε τελείως ανέπαφο από την ανάφλεξη.
---Κάποιοι υποστηρίζουν πως ίσως συμβαίνει όταν υπάρχει στο αίμα κάποιου υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, αλλά η επικρατέστερη θεωρία είναι πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο "λιώνει" το ανθρώπινο λίπος πάνω στα ρούχα του θύματος και έτσι μετατρέπονται σε ένα είδος φυτιλιού, που με την παραμικρή φλόγα αναφλέγονται. Φυσικά και οι δυο θεωρίες είναι σχετικά αβάσιμες.
---Από προσωπική μου εμπειρία λόγω επαγγέλματος, γνωρίζω πως η φωτιά στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να προέλθει από λίπος (ή γράσο), σε συνδιασμό με ρινίσματα χαλκού και την υπερβολική ποσότητα οξυγόνου. Με λίγα λόγια, απαγορεύεται να φυσάμε πάνω μας αέρα με πίεση για να καθαριστούμε από μεταλλικά ρινίσματα, γιατί μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη. Αυτό βέβαια δεν θα προκαλέσει ανάφλεξη της τάξης που περιγράφεται παραπάνω, αλλά το ανέφερα λόγω του θέματος.
---Συνολικά υπάρχουν περίπου 280 καταγγεγραμμένες περιπτώσεις ανθρώπινης αυτανάφλεξης και ήδη το φαινόμενο έχει χρησιμοποιηθεί σε συγγράμματα διάσημων συγγραφέων, όπως ο Κάρολος Ντίκενς.
---Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό, δείτε το παρακάτω 25-λεπτο ντοκιμαντέρ στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=8ni0JqfpP5Q