Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Αξίζουμε Όλοι Κάτι Καλύτερο

---Δουλεύετε ατελείωτες ώρες για να πληρώνετε λογαριασμούς. Έχετε άγχος για το αν θα έχετε δουλειά αύριο και αν θα είστε σε θέση να κανονίσετε τις υποχρεώσεις σας. Δεν έχετε αρκετό χρόνο για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Ελπίζετε να μη σας τύχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, γιατί δεν θα μπορέσετε να αναπεξέλθετε οικονομικά. Δεν νομίζετε οτι αξίζουμε όλοι κάτι καλύτερο;
---Αυτή η ρουτίνα που μας έχουν υποχρεώσει να κάνουμε, μας αρρωσταίνει μέρα με τη μέρα. Περνάνε οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια, και συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια. Μας τρώει σιγά-σιγά σαν το σαράκι και όταν καταλάβουμε οτι περάσαμε την περισσότερη ζωή μας δουλεύοντας, είναι πλέον πολύ αργά και δεν υπάρχει γυρισμός. Στερούμαστε πολλά για να μαζέψουμε λίγα χρήματα για διακοπές, πάμε κάπου για λίγες μέρες έχοντας την ψευδαίσθηση οτι περνάμε καλά, αλλά βαθειά μέσα μας ξέρουμε οτι σύντομα θα πρέπει να τελειώσει και θα επιστρέψουμε στα "κλουβιά" μας.
---Ο άνθρωπος θα πρέπει να διασκεδάζει τη ζωή του και να εργάζεται ΜΟΝΟ εθελοντικά. Να είναι ελεύθερος να ταξιδεύει στον κόσμο, να θαυμάζει τη φύση και να συλλέγει ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις με αυτούς που αγαπά. Να έχει χρόνο να επικεντρωθεί σε νέες ανακαλύψεις, μελέτες και ευρεσιτεχνίες. Να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα της ζωής του και τις γνώσεις του, χωρίς το άγχος να βγάλει τα προς το ζειν.
---Αξίζουμε όλοι κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα ονομάζουμε "ζωή". Στην ουσία δεν ζούμε τη ζωή μας, αλλά επιβιώνουμε. Είμαστε σκλάβοι της υποχρεωτικής ρουτίνας για να μπορούμε να πληρώνουμε ίσα-ίσα τα απαραίτητα που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε και την επόμενη μέρα. Και αν όλα αυτά νομίζετε ότι είναι λίγο υπερβολικά για την ώρα, σε λίγο καιρό δυστυχώς θα είναι η πραγματικότητα, η οποία ήδη συμβαίνει στις πιο αναπτυγμένες χώρες.
---Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για να πετύχουμε την οικονομική "ανεξαρτησία" μας, είναι η δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια. Πρέπει όλοι να το γνωρίζουμε αυτό. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να φτιαχτούν για να λειτουργούν με τον ηλεκτρισμό και η φύση μπορεί να μας προσφέρει τεράστιες ποσότητες ηλ.ενέργειας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Σχεδόν τα πάντα μπορούν να φτιαχτούν για να παράγονται αυτόματα, με μια πολύ μικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού και θα μπορούμε να έχουμε σχεδόν τα πάντα δωρεάν, χωρίς να χάνουμε τόσες ώρες ζωής με την υποχρεωτική εργασία.
---Σκεφτείτε το και δείτε παρακάτω πως απάντησε ο Δαλάι Λάμα σε μια ερώτηση.
Ερώτηση: Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;
Απάντηση: Ο άνθρωπος.
Γιατί θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά,
Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του.
Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν,
και ως αποτέλεσμα αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον
Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει
Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.