Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προσοχή στον ιό "Music.exe"!!!

---Προχτές ένας φίλος μου κόλλησε έναν ιό (σκουλίκι) που ονομάζονταν "music.exe".
---Για όσους έχουν κάποια ιδέα, είναι ένας ιός σαν κάποιους άλλους που κολλάει από συσκευές USB που έχουν αποθηκευτικό χώρο, όπως φλασάκια, κινητά, φορητούς σκληρους δίσκους, ψηφ.κάμερες/φωτογραφικές, κτλ.
---Το περίεργο με αυτόν τον ιό (όπως τουλάχιστον έδειξε το "crash test"), είναι πως μάλλον έχει κάποιου είδους "εντοπισμό" των πλήκτρων που πατάτε, με αποτέλεσμα μόλις πάτε να ψάξετε στο ίντερνετ κάποιο εργαλείο για να τον αφαιρέσετε, την στιγμή που θα γράψετε την λέξη "music", επανεκκινεί τον H/Y σας!
---Το πιο πιθανό όμως είναι πως αν έχετε κάποιο αντιβιωτικό, μαλλον δεν θα έχετε πρόβλημα να τον κολλήσετε.
---Μερικές άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βρήκα για τον ιό, είναι οτι είναι Ισπανικής προέλευσης, δημιουργεί 3 αρχεία "music.exe" "tarantula.exe" και "smss.exe", και οτι σας σβήνει όλα τα αρχεία ".mp3" και ".dat" που έχετε στον Η/Υ σας.
---Το πρόγραμμα που λέει οτι τον αφαιρεί λέγεται "music exe killer" αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο παρά μια σάρωση του σκληρού σας δίσκου. Ο τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκε ο ιός ήταν να γίνει εκκίνηση των "windows" σε "safe mode" και να εγκατασταθεί το αντιβιωτικό "NOD32" το οποίο τον βρήκε και τον εξολόθρευσε επιτυχώς.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η "Πνευματική Δέλτος" (Ouija Board)


---Ίσως το έχετε δει σε ταινίες τρόμου αυτό το "παιχνίδι" και συνήθως να το παίζουν άμυαλοι έφηβοι σε κάποιο πάρτυ, οι οποίοι τελικά εύχονται να μην το είχαν παίξει ποτέ και καταλήγουν σε έναν βίαιο θάνατο. Απ' ότι λένε, το όνομά του προέρχεται από την Γαλλική λέξη "Oui" και την Γερμανική λέξη "Ja", τα οποία σημαίνουν "ναι".
---Είναι ένας πίνακας με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, τα νούμερα και μερικές μικρές λέξεις όπως: ναι, όχι, κτλ. Επίσης υπάρχει μια ακίδα (ή ένα ποτήρι) στο οποίο ψυθιρίζεις το όνομα από ένα πνεύμα που θέλεις να καλέσεις (αφού κλείσεις τα φώτα και ανάψεις κεριά γύρω από τον πίνακα) και μετά το τοποθετείς πάνω στον πίνακα, ακουμπώντας το μόνο με τις άκρες των δακτύλων σου. Έπειτα αρχίζεις σιγά-σιγά να διαγράφεις με αυτό μικρούς κύκλους και ρωτάς ό,τι θέλεις να σου απαντήσει το πνεύμα. Μετά από λίγο η ακίδα αρχίζει να κινείται χωρίς να την κινείς εσύ με τα δάκτυλά σου και είτε σχηματίζει την απάντηση που δίνει το πνεύμα σταματώντας διαδοχικά σε κάποια γράμματα ή δίνει τις έτοιμες απαντήσεις που υπάρχουν.
---Έτσι παίζεται το παιχνίδι, όμως είναι πραγματικό; Είναι μήπως επικίνδυνο; Είναι κάποιο "εργαλείο" του σατανά; Μαύρη μαγεία; Εξαγριώνει τα πνεύματα;
---Δυστυχώς δεν έτυχε να έχω ακόμη εμπειρία από το συγκεκριμένο παιχνίδι για να σας τη διηγηθώ. Οι έρευνες λένε οτι πραγματικά λειτουργεί, αλλά κανένα "πνεύμα" δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία. Η ακούσια κίνηση της ακίδας προκαλείται υποσυνείδητα από αυτόν που την ακουμπάει και κάνει τη ερώτηση (κάτι σαν την "αυτόματη γραφή"). Αυτό αποδείχθηκε και πειραματικά, όταν κλείσανε τα μάτια του ατόμου με την ακίδα και οι απαντήσεις του "πνεύματος" δεν βγάζανε κανένα νόημα. Επίσης όταν δεν αγγίζει κανένας την ακίδα ή σταματήσει να την αγγίζει, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.
---Οπότε δεν τίθεται πλέον θέμα επικινδυνότητας του παιχνιδιού, γιατί δεν έχει σχέση ούτε με μαγεία, ούτε με πνεύματα και σκοτεινές δυνάμεις. Είναι όλα θέμα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι "λειτουργεί", μέχρι να το δοκιμάσω ο ίδιος. Ίσως κάποια στιγμή φτιάξω ένα μόνος μου για δω τί θα συμβεί. Όσοι το έχετε ή σκοπεύετε να το αγοράσετε, καλή σας διασκέδαση!

Πρωτομαγιά Σε Ταβέρνα


---Φέτος την πρωτομαγιά ήμουν φιλοξενούμενος σε έναν φίλο στην Ορεστιάδα. Αν και είχαμε κανονίσει να ψήσουμε μαζί με μια παρέα φίλων, ο καιρός δυστυχώς δεν μας βοήθησε και έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε σε μια ταβέρνα.
---Μόλις φτάσαμε ήταν γεμάτο περίπου το 80% των τραπεζιών, αλλά λόγω του ότι είχαμε κάνει κράτηση ένα τραπέζι μας περίμενε ήδη. Ο χώρος ήταν ωραία διακοσμημένος, άνετος και το εξωτερικό περιβάλλον με πολύ πράσινο. Κάτσαμε λοιπόν στο τραπέζι μας και περιμέναμε υπομονετικά και με κατανόηση να μας πάρουν παραγγελία, γιατί ξέραμε οτι αυτές τις μέρες επικρατεί ένας μικρός πανικός στα μαγαζιά του είδους. Μετά από 40 λεπτά ήρθε ο σερβιτόρος και μας πήρε παραγγελία και συνεχίσαμε να περιμένουμε.
---Ύστερα από περίπου 20 λεπτά έφτασαν τα πρώτα ορεκτικά τα οποία "εξαφανίστηκαν" πριν καλά-καλά να προλάβουμε να τα δούμε, γιατί είμασταν μια παρέα 10 ατόμων. Σε λίγο παραγγείλαμε και δευτερη παρτίδα ορεκτικών, γιατί δεν καταλάβαμε τίποτα από την πρώτη, και αυτά έφτασαν μέσα σε 10 λεπτά. Λίγο αργότερα (περίπου 15 λεπτά) αναγκαστήκαμε να ρωτήσουμε τον σερβιτόρο γιατί δεν μας είχε φέρει ακόμα τις πατάτες που είχαμε παραγγείλει από την αρχή, και τότε μόνο αυτός το "θυμήθηκε" και μας τις έφερε μετά από κανένα τέταρτο. Αφού φάγαμε και τις πατάτες συνεχίσαμε να περιμένουμε για τα κυρίως πιάτα μας, αλλά η υπομονή μας είχε αρχίσει να εξαντλείται.
---Αργότερα και αφού είχαμε κλείσει περίπου 2 ώρες αναμονής από την παραγγελία, ξαναρωτήσαμε τον σερβιτόρο για τις μερίδες μας και αφού το "ξανα-θυμήθηκε" και άρχισε να φέρνει μερικές, άρχισε να μας λέει ότι τελείωσε το ένα, τελείωσε το άλλο, κτλ.
---Τότε κάποιος από την παρέα αντέδρασε κάπως έντονα και εγώ τον υποστήριξα, γιατί συμφώνησα πως δεν είναι δυνατόν μετά από 2 ώρες να κατάλαβαν οτι δεν είχαν πλέον αυτά που είχαμε παραγγείλει, και ούτε καν να μας το πούνε μόνοι τους αλλά μετά από την δική μας ερώτηση (αφύπνηση). Αν δεν τους λέγαμε τίποτα, ακόμα θα περιμέναμε! Τελικά φάγαμε λίγο-πολύ ό,τι υπήρχε και φύγαμε.
---Οι υπόλοιποι στην παρέα δεν συμφώνησαν με αυτή την αντίδραση, αλλά εγώ πιστεύω πως έπρεπε να γίνει αυτό, γιατί εφόσων το μαγαζί κοστολογεί τις υπηρεσίες του, οφείλει να ενδιαφέρεται και λίγο για τους πελάτες και να μην τους αφήνει να περιμένουν τόσες ώρες και μετά να τους λέει οτι δεν υπάρχουν οι παραγγελίες τους.
---Νομίζω πως αρκετά μαγαζιά και υπηρεσίες το κάνουν αυτό, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με αποτέλεσμα να την πληρώνει πάντα ο πελάτης που ήδη τους πληρώνει (υπερβολικά τις περισσότερες φορές) για να του προσφέρουν μια (τελικά) ανύπαρκτη εξυπηρέτηση. Να αντιδράτε σε τέτοιου είδους "εξυπηρετήσεις", γιατί εσάς ποτέ δεν πρόκειται να εμφανιστεί κάποιος στο δρόμο και να σας δώσει τα λεφτά του χωρίς να του προσφέρετε τίποτα. Να μην ανησυχείτε για το αν σας κοιτάνε περίεργα οι άλλοι γύρω σας, γιατί αυτός που θα έπρεπε να ντρέπεται πρέπει να είναι ο "κατηγορούμενος" και όχι εσείς. Στο κάτω-κάτω αν δεν αντιδράς σημαίνει οτι όλα πάνε καλά, και αυτό που σου έκανε κάποιος σε εσένα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα το κάνει και σε κάποιον επόμενο.
---ΥΓ. Το κοτοσνίτσελ στην ταβέρνα ήταν μεν φρέσκο, αλλά είχε πολύ κρούστα για το πάχος του κρέατός του, με αποτέλεσμα το τηγανιτό να μην αφήνει να αναδειχθεί η γεύση του κοτόπουλου.

Εκπομπές με Φωτοβολταϊκά


---Με αφορμή την νέα "μόδα" των διάφορων οικολογικών τηλεοπτικών εκπομπών που σπεύδουν να μας ενημερώσουν για τα οφέλη της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων στα σπίτια μας και τις "βιαστικές" προτάσεις τους που υποτίθεται πως θα μας σώσουν, αποφάσισα να εκφράσω την άποψή μου πάνω στο θέμα.
---Χωρίς να είμαι κανένας "ειδικός", μπορώ να πω με σιγουριά οτι απλά βιάζονται να αναμεταδώσουν κάτι που ακούγεται καλό, αλλά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση.
---Καταρχήν όποιος έχει αυτόνομο Φ/Β σύστημα στο σπίτι του και λέει πως δεν κάνει υποχωρήσεις στην κατανάλωση ρεύματος του νοικοκυριού του, ή ψεύδεται ασύστολα ή ζει στην λίθινη εποχή. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να πληρώνει 50-60 € στη ΔΕΗ κάθε 2μηνό, για τα πάγια τέλη του λογαριασμού κτλ, αυτό φτάνει. "Αυτόνομο" μόνο στα λόγια δηλαδή...
---Αυτό που με παρακίνησε να θίξω το θέμα, είναι οτι οι εκπομπές αυτές "εύκολα" συμβουλεύουν να βάλει κάθε σπίτι Φ/Β ή ανεμογεννήτριες, χωρίς να το έχουν ψάξει καθόλου. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι "κατευθυνόμενες" από κάποια "αρχή" και πως ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Ο λόγος που το λέω αυτό, είναι γιατί δεν αναφέρουν καν πως υπάρχουν και άλλα συστήματα που είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα Φ/Β, αλλά πιάνουν και λιγότερο χώρο. Αυτά είναι τα συστήματα με τους ανακλαστήρες ηλιακών ακτίνων. Επίσης αυτές οι εκπομπές παρακινούν τους πολίτες να βάλουν Φ/Β συστήματα, ενώ αυτό μπορεί να γίνει από τη ΔΕΗ και αναξάρτητα από τον Δήμο της κάθε πόλης, ώστε να οφεληθούν όλοι οι κάτοικοι από αυτό και όχι μόνο αυτοί που έχουν τα χρήματα να τα εγκαταστήσουν. Αλλά μάλλον αυτοί θέλουν να τα βρουν έτοιμα...
---Κατα την γνώμη μου και με τις υπάρχουσες γνώσεις μου στο θέμα των Φ/Β, καλό είναι να βάλει όποιος μπορεί (όχι αυτόνομο σύστημα), αλλά συμφέρει μόνο αν μένεις σε μονοκατοικία ως ένα έξτρα έσοδο από την πώληση του παραγώμενου ρεύματος στη ΔΕΗ, με το οποίο θα κάνεις και απόσβεση του κόστους της εγκατάστασή τους σε 4-5 χρόνια. Ξεχάστε τα χωράφια αν δεν έχετε ήδη όλο το κεφάλαιο που απαιτείται για την εγκατάσταση. Επίσης σχεδόν ακατόρθωτο είναι να βάλετε Φ/Β αν είστε σε διαμέρισμα, περισσότερο για πρακτικούς λόγους.
---Δεν θα ήταν ωραία, αν κάθε νομός "θυσίαζε" μια κενή έκτασή του για να φτιάξει τέτοιους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με ΑΠΕ και να μειώσει σημαντικά το ρεύμα που "τραβάει" απο τη ΔΕΗ; Δεν θα ήταν ωραία αν κάθε νομός χρησιμοποιούσε την γεωθερμία που δεν κοστίζει ουσιαστικά τίποτα, για να παράγει ρεύμα ή δωρεάν θέρμανση στους κατοίκους τον χειμώνα (τηλεθέρμανση); Το ενεργειακό πρόβλημα έχει ήδη λυθεί με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση ΑΠΕ, αλλά τα συμφέροντα του "πετρελαίου" εμποδίζουν αυτή την εξέλιξη. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα βάλουν μυαλό κάποιοι, και θα "απελευθερώσουν" τα σχέδια για δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε όλους!

GATTACA


---Κάτι που μπορεί να μην είχατε φανταστεί για τον τίτλο της γνωστής ταινίας "GATTACA", είναι οτι το περίεργο όνομά της είναι μια λέξη χωρίς καμία σημασία, αλλά και οτι είναι σχηματισμένο από τα αρχικά γράμματα των 4 βασικών ουσιών που συνθέτουν το ανθρώπινο DNA!
---Αυτές οι 4 ουσίες είναι: Guanine, Adenine, Thymine και Cytosine.
---Πολύ καλή και ευρηματική η ιδέα για τον τίτλο, μιας και η ταινία έχει ως βασικό της θέμα τα πειράματα με το ανθρώπινο DNA.