Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΗΧΟΙ (updated+solved)

Καβάλα, 10 Νοεμβρίου 2010.
--- Την Τετάρτη στις 5:10 πμ, ξύπνησα για μια στιγμή και άκουσα έναν περίεργο ήχο να έρχεται από το μπαλκόνι. Μου φάνηκε σαν ήχος ανατριχιαστικού τριξίματος από τεράστια σίδερα καθώς αυτά λυγίζουν.
--- Μετά επειδή επαναλαμβανόταν (σε διαφορετικούς τόνους κάθε φορά), είπα ότι ίσως κάποιος γείτονας έπαιζε κάποιο βιντεοπαιχνίδι τρόμου με παρόμοια μουσική επένδυση (βλέπε "Silent Hill") και ίσως είχε λίγο δυνατά την μουσική. Αργότερα απόρριψα αυτή την σκέψη, γιατί όση ώρα καθόμουν και άκουγα τους περίεργους ήχους δεν ακούστηκε κάτι άλλο σαν ηχητικό εφέ από βιντεοπαιχνίδι, οπότε μάλλον δεν ήταν κάτι τέτοιο.
--- Έτσι μετά από 10 λεπτά περίπου αποφάσισα να βγω στο μπαλκόνι για να ακούσω καλύτερα από που προέρχονταν αυτοί οι ήχοι. Διαπίστωσα λοιπόν ότι οι ήχοι δεν ακούγονταν από κάπου γειτονικά, αλλά ήταν σαν να έρχονταν από αρκετά μακριά και πιθανότατα θα αντηχούσαν και σε όλη την πόλη. Εκείνη την στιγμή αποφάσισα να τους ηχογραφήσω με το μικρόφωνο της κάμεράς μου, το οποιό είναι και το πιο ευαίσθητο που έχω στο σπίτι. Έτσι προέκυψε το ΜΡ3 αρχείο με αυτούς τους ήχους που παραθέτω στον σύνδεσμο παρακάτω.
--- Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για την πιθανή προέλευση αυτών των ήχων, ας γράψει στα σχόλια παρακάτω την άποψή του. Όσο και να προσπάθησα να τους παραλληλίσω με κάτι γνωστό, δεν μπόρεσα. Ας μη ξεχνάμε ότι ήταν περίπου 5:20 πμ, ώρα δηλαδή που δεν είναι δυνατόν να ήταν κάποιο δημόσιο συμβάν σε εξέλιξη. Τους ήχους τους άκουγα για τουλάχιστον 30 λεπτά και ακούγονταν ακόμη μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος.
--- ΜΡ3 ΑΡΧΕΙΟ (8 ΜΒ): https://docs.google.com/folder/d/0B2xijBH91KWUM3JEb0pNR2U3Rnc/edit
ή στο YOUTUBE: http://youtu.be/qlwEMhtF3Uc
--- ΥΓ. Δεν πρόκειται για φάρσα ή για κάποιο επεξεργασμένο αρχείο ήχου που του προστέθηκαν διάφορα εφέ.

(UPDATE)
Καβάλα, 9 Δεκεμβρίου 2012.
--- Σήμερα περίπου στις 1:30 πμ άκουσα ξανά τους ίδιους περίεργους ήχους!!! Λόγω όμως του ότι φυσούσε πολύ και έβρεχε δυνατά, δεν είχε ουσία να τους ηχογραφήσω. Επίσης λόγω της βροχής δεν μπορούσα να βγω έξω και να ψάξω να βρω από που προέρχονται. Αυτή την φορά όμως το είπα και στην μαμά μου και πήγε στο παράθυρο και τους ακούσαμε μαζί. Από εδώ και πέρα όμως θα το έχω υπόψη μου οτι δεν ήταν ένα μεμονομένο γεγονός και με την πρώτη ευκαιρία θα το ερευνήσω το "μυστήριο" και ίσως τελικά βρω την προέλευσή του.

(FINAL UPDATE)
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΘΗΚΕ!!!

--- Σήμερα ξημερώματα 26-03-2013 στις 1:00πμ, άκουσα και πάλι τους περίεργους ήχους. Μόλις είχε σταματήσει να βρέχει, οπότε πήρα το μηχανάκι και βγήκα να ερευνήσω την προέλευση των ήχων. Καταρχήν πήγα στο λιμάνι, γιατί ήταν το μόνο σημείο της πόλης που είχε να κάνει με τεράστια μέταλλα (πλοία). Εκεί είδα οτι η θάλασσα ήταν φουσκωμένη λόγω του καιρού και οι ήχοι προέρχονταν από ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που το κουνούσε ο αέρας και έτριζε η μπουκαπόρτα ή κάποιο άλλο σημείο του τέλος πάντων. Τελικά ο ήχος ήταν τόσο διαπεραστικός, που δεν έχανε σχεδόν καθόλου στην απόσταση του 1 χιλιομέτρου που τον είχα ακούσει αρχικά. Μυστήριο τέλος!