Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το "ΠΕΙΡΑΜΑ 23"

--- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ Νο23:
- Κινούμενοι από την περιέργειά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα απλό πείραμα για να διαπιστώσουμε εάν μελλοντικά θα εφευρεθεί μια μέθοδος ταξιδιού στον χρόνο. Σκοπός μας δεν είναι να αντλήσουμε πληροφορίες από το μέλλον, αλλά απλά και μόνο να διαπιστώσουμε εάν αυτό θα είναι κάποτε δυνατό.
- Κατά το πείραμα θα αποφασιστεί να σταλεί ένα γραπτό μήνυμα στο μέλλον, την επόμενη μέρα της διεξαγωγής του πειράματος. Το μήνυμα θα απευθύνεται σε κάποιον τυχαίο παραλήπτη ο οποίος στην εποχή του θα έχει την δυνατότητα ταξιδιού στο παρελθόν. Αυτός θα πρέπει να μεταφέρει ένα μήνυμα σε εμάς, σε ένα συγκεκριμένο σημείο και προκαθορισμένη ημερομηνία, η οποία αυτή θα είναι η προηγούμενη ημέρα της αποστολής του μηνύματος.
- Κατανοούμε φυσικά ότι το πιο πιθανό είναι το μήνυμά μας να μη φτάσει ποτέ στον προορισμό του, να χαθεί με την πάροδο του χρόνου ή να μην εκτελεστεί από τον παραλήπτη λόγω άλλων κολλημάτων που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Παρά όλα αυτά, θα το προσπαθήσουμε για να δούμε τα αποτελέσματα.
-----------------------------------------------------------------
*** ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ***

- Σκοπός του "Πειράματος Νο23" είναι η διεξαγωγή ενός πειράματος που θα μας ικανοποιήσει την περιέργεια σχετικά με το αν μελλοντικά θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο παρελθόν.
- Με την διεξαγωγή του πειράματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια χρονική ασυνέχεια και για να αποφύγουμε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες.

1) Χρονικό Διάγραμμα του Πειράματος.
--- Ημέρα 1: Αποφασίζουμε ότι την "ημέρα 3" θα στείλουμε ένα μήνυμα στο μέλλον, που θα απευθύνεται σε τυχαίο παραλήπτη ο οποίος θα έχει την δυνατότητα ταξιδιού στο παρελθόν και θα έρθει να μας παραδώσει ένα μήνυμα σε προκαθορισμένο σημείο την "ημέρα 2" του πειράματος. Αποφασίζουμε επίσης τι ακριβώς θα γράφει αυτό το μήνυμα, ασχέτως του αποτελέσματος της προηγούμενης ημέρας. Αυτό γίνεται για να μηδενιστεί η πιθανότητα κάποιος τρίτος να γνωρίζει για το πείραμα και να παρέμβει σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
--- Ημέρα 2: Πηγαίνουμε στο σημείο συνάντησης και περιμένουμε τα αποτελέσματα του πειράματος.
--- Ημέρα 3: Στέλνουμε το προκαθορισμένο μήνυμα (βλέπε παρακάτω).

16 Ιουλίου 2010.
- Παρακαλείται ο παραλήπτης αυτού του μηνύματος, εάν έχει την δυνατότητα ταξιδιού στο παρελθόν, να έρθει στις 15 Ιουλίου 2010, στην Ελλάδα, στην πόλη της Καβάλας, στο γεωγραφικό στίγμα: 40.937600,24.408000 (Γ.Πλάτος:40.937600 και Γ.Μήκος:24.408000), την ώρα 19:00.
- Εκεί θα συναντήσει δύο άτομα στα οποία θα πρέπει να πει την φράση επιβεβαίωσης: "το μυστήριο λύθηκε" και μετά να αποχωρήσει χωρίς να επιδιώξει καμία άλλη επαφή με τα άτομα αυτά.
- Εάν ο παραλήπτης αυτού του μηνύματος, δεν έχει την δυνατότητα ταξιδιού στο παρελθόν, ας προσπαθήσει να προωθήσει αυτούσιο αυτό το μήνυμα στο μέλλον ή ας το αγνοήσει τελείως.

2) Ηθικοί Κανόνες.
- Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο άτομο που θα ταξιδέψει στο παρελθόν, πως για κανένα λόγο να μη μας κάνει υποδείξεις για το μέλλον, αλλά ούτε να μας παραχωρήσει τεχνολογία που δεν θα είναι διαθέσιμη στην εποχή μας. Γενικότερα, να μην αλληλεπιδράσει μαζί μας με κανένα τρόπο, εκτός από το να μας πει την φράση επιβεβαίωσης, ασχέτως της δικής μας αντίδρασης προς αυτό.
- Από αυτό το πείραμα δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί η μελλοντική δυνατότητα ταξιδιού στο παρελθόν, σε άλλα άτομα εκτός από εμάς που θα είμαστε παρών στο σημείο συνάντησης την "ημέρα 2".
- Επίσης σε συνδυασμό με τους παραπάνω κανόνες, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε αυτή την γνώση για άμεσα δικό μας όφελος.

Οι συμμετέχοντες: 112358 και p314gr

*** ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ***

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι Γραμμές των Νάσκα

- Τα γεογλυφικά Lima του πολιτισμού Νάσκα (Nazca) στο Περού συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου τόσο για τον τρόπο όσο και για τον λόγο της κατασκευής τους. Πρόκειται για 13.000 περίπου γραμμές που σχηματίζουν 800 σχέδια και καλύπτουν μια έκταση 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκτιμάται ότι σχηματίστηκαν κάπου μεταξύ του 500 πΧ και του 500 μΧ και μοιάζουν σαν να τα έχει σχεδιάσει ένα γιγαντιαίο χέρι.
- Οι γραμμές αυτές σχηματίζουν μορφές, ζώα, φυτά και γεωμετρικά σχέδια και το περίεργο είναι ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρακτικό λόγο κατασκευής, εφ’ όσον είναι ορατά στο σύνολό τους, μόνο από τον ουρανό. Μόνο το κεντρικό γεογλυφικό αναπαριστά μια αράχνη και έχει μήκος 45 μέτρα. Οι μελετητές εκτιμούν ότι ίσως οι Νάσκα είχαν στην κατοχή τους ένα είδος αερόστατου ή μεγάλου χαρταετού που τους βοήθησε να τα σχεδιάσουν.
- Πολλοί λένε ότι πρόκειται για αεροδιάδρομο φτιαγμένο για εξωγήινους ή ακόμη και φτιαγμένες από αυτούς. Μερικοί πιστεύουν ότι πριν από 2000 χρόνια, κατοικούσαν γίγαντες στη Γη. Η πιο δημοφιλής (και πιο αληθοφανής) εξήγηση ως προς το λόγο κατασκευής τους, είναι ότι οι Νάσκα έκαναν αυτά τα σχέδια για να καλέσουν από τον ουρανό τον ήρωα της μυθολογίας τους, Βιρακότσα, θεωρία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. (πηγή: http://www.otherside.gr)

To Χειρόγραφο "Βόινιτς"

- Το χειρόγραφο Βόινιτς (Voynich Manuscript) πήρε το όνομα του από αυτόν που το ανακάλυψε το 1912 σε ένα ιταλικό μοναστήρι και είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στην ιστορία του κόσμου. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, με ακαταλαβίστικο περιεχόμενο και μυστηριώδεις εικονογραφήσεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι γράφτηκε πριν από αιώνες (400 έως 800 χρόνια περίπου) από κάποιον άγνωστο συγγραφέα που χρησιμοποίησε έναν άγνωστο κώδικα γραφής.
- Από τις σελίδες του, το μόνο που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ότι χρησίμευε ως φαρμακολόγιο, καθώς φαίνεται να περιγράφει θέματα μεσαιωνικής και πρώιμης ιατρικής, αλλά και ως αστρονομικός και κοσμολογικός χάρτης. Αυτά όμως που ξενίζουν ακόμα περισσότερο από την γλώσσα γραφής, είναι οι εικόνες άγνωστων φυτών, κοσμολογικά διαγράμματα και παράξενες απεικονίσεις γυμνών γυναικών μέσα σε ένα πράσινο υγρό (φωτό).
- Δεκάδες κρυπταναλυτές, μελετητές και επιστήμονες επιχείρησαν να το μεταφράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στην ουσία πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα, ότι τα κρυπτογραφημένα λόγια είναι μια δίχως νόημα εναλλαγή τυχαίων χαρακτήρων και ότι οι ανορθόδοξες εικόνες ανήκουν αποκλειστικά στην σφαίρα της φαντασίας.
- Σήμερα βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη Σπανίων Χειρογράφων Beinecke του πανεπιστημίου Γέιλ, με το κωδικό όνομα MS408 και κανένας δεν κατάφερε μέχρι τώρα να αποκρυπτογραφήσει ούτε μια λέξη. (πηγή: http://www.otherside.gr)
- Ακόμη μια εικόνα του βιβλίου: ΕΔΩ

Το Βιβλίο "Οέρα Λίντα"

- Το 1876 εμφανίστηκε στο Λονδίνο ένα πολύ παράξενο βιβλίο (Oera Linda) που χρονολογείτο από τον 13ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1256. Το αυθεντικό κείμενο ήταν γραμμένο στη γλώσσα Frissian, μια αρχαία ολλανδική διάλεκτο, που μοιάζει πολύ με τα ελληνικά και μιλούσε για ιστορικά, μυθολογικά αλλά και θρησκευτικά θέματα.
- Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές, κυβερνούνταν από γυναίκες ιέρειες που λάτρευαν την θεά Φρία. Ακόμα, μέσα στο χειρόγραφο, οι συγγραφείς του ισχυρίζονταν ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε ένα αλφάβητο στο οποίο στηρίχθηκαν το Φοινικικό και το Ελληνικό αλφάβητο. Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν ότι αν και εφ’όσον το βιβλίο είναι αυθεντικό, τότε θα πρέπει να έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους, σε μια περίοδο που καλύπτει το 2194 π.Χ. και το 803 μ.Χ.
- Εκτός αυτών, το βιβλίο λοιπόν μιλούσε και για ένα μεγάλο νησί στα βόρεια της Ευρώπης, την Ατλάντ (πιθανότατα την Ατλαντίδα), που κατοικούνταν από μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη φυλή. Το 2193 π.Χ. όμως το νησί αφανίστηκε μετά από μία μεγάλη καταστροφή, χρονολογία που συμπίπτει με την βιβλική καταστροφή του κόσμου και την κιβωτό του Νώε. Εκείνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν, “μετανάστευσαν” στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κρήτη.
- Είναι λογικό το βιβλίο να προκαλέσει θύελα αντιδράσεων όσον αφορά την αυθεντικότητα του, γιατί τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρει είναι διαφορετικά από αυτά που μέχρι τότε γνωρίζαμε. Οι αναχρονισμοί του σε διάφορα θέματα δεν ενισχύουν αυτήν την αυθεντικότητα. Μελέτες που έγιναν, απέδειξαν ότι το χαρτί στο οποίο γράφτηκε το πρωτότυπο προέρχεται από το Μάαστριχ, κάπου κοντά στο έτος 1850.
- Βέβαια, όλος αυτός ο σκεπτικισμός δεν εμπόδισε κάποιους πολιτικούς και ιστορικούς να το "χρησιμοποιήσουν" προς όφελος τους. Συγκεκριμένα, πολλοί από του ναζί στήριξαν τις θεωρίες τους πάνω στα λεγόμενα του βιβλίου, ίσως επειδή οι περισσότεροι πολιτισμοί, σύμφωνα με το βιβλίο, προέρχονταν από τους Βόρειους Ευρωπαίους.
- Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την πλαστότητα του βιβλίου, που σε περίπτωση αυθεντικότητας, αναιρεί πολλά από όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή και η παγκόσμια ιστορία. (πηγή: http://www.otherside.gr)

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μύθοι Για Τα Φίδια


Οι μύθοι για τα φίδια (και ερπετά) είναι σήμερα τόσοι πολλοί που θα μπορούσαν να γραφτούν ολόκληροι τόμοι βιβλίων αναφέροντάς τους. Εδώ σημειώνουμε τους πιο γνωστούς και πολυαναφερόμενους στην προσπάθεια να καταρριφθούν επιτέλους και να πάψουν να είναι τόσο επιβλαβείς, έστω και έμμεσα, για τα παρεξηγημένα αυτά ζώα. (πηγή: www.herpetofauna.gr)

1.ΜΥΘΟΙ:
--- Τα φίδια κυνηγούν τους ανθρώπους για να τους δαγκώσουν.
--- Τα φίδια έλκονται από το γάλα και το πίνουν.
--- Τα φίδια πίνουν γάλα από τις θηλές ζώων εκτροφής.
--- Τα φίδια χτυπούν-μαστιγώνουν με την ουρά.
--- Όλα τα φίδια έχουν δηλητήριο.
--- Τα φίδια δηλητηριάζουν με την γλώσσα.
--- Τα φίδια δηλητηριάζουν με την ουρά.
--- Τα φίδια υπνωτίζουν το θύμα τους.
--- Τα φίδια ανεβαίνουν στα κρεβάτια το βράδυ για να μας επιτεθούν.
--- Τα φίδια είναι σατανικά και καταραμένα.
--- Το ελαφοκέρατο απομακρύνει τα φίδια.
--- Το σφύριγμα και ο θόρυβος στον περίπατο απομακρύνει τα φίδια.
--- Μερικά από τα αυγά των χελωνών περιέχουν φίδια.
--- Οι Οχιές ταξιδεύουν πάντα σε ζευγάρια.
--- Οι Σαΐτες πετάγονται από τα δέντρα επιτίθοντας σε ανθρώπους.
--- Οι Σαΐτες πετούν "βελάκια" με δηλητήριο.
--- Οι Σαΐτες είναι δηλητηριώδεις.
--- Οι Σαΐτες έχουν σκληρή μύτη και χτυπούν με αυτήν όταν πετάγονται.
--- Αν κάποιος δαγκωθεί από Σαπίτη, τότε σαπίζει το δαγκωμένο μέλος του.
--- Αν μία Οχιά δαγκώσει κάποιον αυτός πεθαίνει ακαριαία/σε λίγα λεπτά.
--- Η Οχιά είναι κολοβή.
--- Οι Οχιές μένουν ακίνητες για να μην τις δουν έτσι ώστε να καταφέρουν να δαγκώσουν.
--- Οι Αστρίτες είναι οι αρσενικές Οχιές.
--- Η επικινδυνότητα της Οχιάς εξαρτάται από το φύλο της (αρσενική ή θηλυκή).
--- Το φίδι "Ήλιος" (Τυφλίνος) αν δαγκώσει κάποιον αυτός πεθαίνει μετά την δύση του ηλίου.
--- Τα φίδια πετάγονται από απόσταση 2 μέτρων και πάνω για να δαγκώσουν.
--- Υπάρχουν στην Ελλάδα φίδια με κέρατα.
--- Υπάρχουν στην Ελλάδα φίδια που πιάνουν σε μήκος ολόκληρο το πλάτος ενός δρόμου.
--- Υπάρχουν στην Ελλάδα φίδια χοντρά όσο ένα ανθρώπινο χέρι ή πόδι.
--- Υπάρχουν φίδια στην Ελλάδα που μπορούν να τυλίξουν και να σφίξουν κάποιον για να προκαλέσουν κακό.
--- Τα φίδια εκτοξεύουν μικρές πέτρες με την ουρά τους αν απειληθούν.
--- Αν μία Οχιά και μία Σμέρνα βρεθούν μπορούν να ζευγαρώσουν.
--- Οι οικολόγοι απελευθερώνουν φίδια στην φύση και μάλιστα πολλές φορές με...ελικόπτερα.
--- Οι Σαύρες είναι είναι δηλητηριώδεις και επικίνδυνες.
--- Οι Χαμαιλέοντες είναι δηλητηριώδεις και επικίνδυνοι.

2.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
--- Τα φίδια δεν ακούν.
--- Τα φίδια νιώθουν τις δονήσεις του εδάφους.
--- Τα φίδια φοβούνται τον άνθρωπο και προσπαθούν να τον αποφεύγουν.
--- Τα φίδια "οσφραίνονται" με την χρήση της γλώσσας.
--- Τα φίδια δεν δαγκώνουν ποτέ αν δεν απειληθεί άμεσα η ζωή τους (αν δεν πιαστούν, πατηθούν ή πλησιαστούν σε απόσταση αναπνοής).
--- Τα φίδια ΔΕΝ πίνουν γάλα.
--- Κάποια είδη φιδιών λόγω πανικού προσποιούνται επίθεση όταν εγκλωβιστούν ή πλησιαστούν πολύ.
--- Ελάχιστα είδη φιδιών στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο σε περίπτωση που δαγκώσουν.
--- Οι Οχιές όταν μας βλέπουν και μένουν ακίνητες το κάνουν για λόγους άμυνας (για να μην γίνουν αντιληπτές) και όχι για λόγους επίθεσης-ενέδρας.
--- Αν δαγκωθεί κάποιος από Οχιά και το δάγκωμα ήταν τελικά δηλητηριώδες, αυτός έχει πολύ χρόνο μπροστά του να νοσηλευτεί και να αποφύγει κάθε κίνδυνο και ΔΕΝ πεθαίνει ακαριαία όπως πιστεύεται.
--- Αν πιαστούν ή πατηθούν κάποια φίδια, κάνουν πολύ απότομες σπασμωδικές κινήσεις, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Έτσι ενδέχεται να χτυπηθούν επάνω στο σώμα αυτού που τα ακινητοποιεί. Αυτό θα μπορούσε από κάποιον να θεωρηθεί ως εσκεμμένο "μαστίγωμα", πρόκειται όμως για αντίδραση πανικού και όχι βίας ή άμυνας/επίθεσης. Έπειτα ο πόνος που προκαλείται από κάτι τέτοιο είναι αμελητέος ή ανύπαρκτος.
--- Η Οθωμανική Οχιά (Montivipera xanthina), έχει έντονες φολίδες πάνω από τα μάτια) και γίνεται αρκετά μεγάλη για Οχιά. Έτσι, κάποιο φοβισμένο άτομο, σε μία γρήγορη ματιά πανικού, εκτός από την αύξηση του μήκους είναι πολύ πιθανόν να τις προσθέσει και κέρατα! Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και με την κοινή Οχιά (Vipera ammodytes) λόγω της απόφυσης που έχει στο ρύγχος.
--- Είναι ΑΝΤΙ-οικολογικό να απελευθερώνει κάποιος ζώα μαζικά σε μία περιοχή αλλά και να συλλέγει, οπότε αυτός ο μύθος με τους οικολόγους που ακούγεται κυριολεκτικά σε κάθε χωριό και πόλη της χώρας μας, απλά δεν στέκει.
--- Δεν υπάρχουν στην χώρα μας δηλητηριώδεις σαύρες.

EBAY και προστασία του καταναλωτή της PAYPAL

--- Παρακάτω θα σας πω τις δύο προσωπικές μου εμπειρείες που είχα από την "προστασία καταναλωτή" της διάσημης εταιρείας PAYPAL και πως την πάτησα 2 φορές.

--- Την πρώτη φορά είχα παραγγείλει κάτι από έναν ιδιώτη στο EBAY σε πολύ καλή τιμή. Αργούσε λίγο να έρθει, αλλά πίστευα πως ακόμη ήταν μέσα σε "επιτρεπτά πλαίσια". Όταν είδα ότι καθυστερεί πολύ (πάνω από 20 ημέρες), έστειλα μήνυμα στον ιδιώτη (μέσω του EBAY) ρωτώντας για την εξέλιξη της παραγγελίας.
--- Μετά από 2 εβδομάδες που δεν είχα πάρει απάντηση, ξαναέστειλα μήνυμα. Αυτή την φορά μου απάντησε, λέγοντάς μου ότι έλειπε από το σπίτι και πως μόλις γύρισε βρήκε το πακέτο να του το έχουν επιστρέψει και πως μάλλον είχε κάνει λάθος την διεύθυνση αποστολής. Μου είπε να του ξαναστείλω την διεύθυνσή μου για να μου το ξαναστείλει.
--- Μετά από καμιά 15αριά μέρες, το πακέτο ακόμη δεν είχε φτάσει και του ξαναέστειλα μήνυμα. Μου απάντησε πως το έστειλε και να περιμένω λίγο ακόμη, και πως παράλληλα θα πάει και αυτός στο ταχυδρομείο του να ρωτήσει. Περίμενα άλλες 5 ημέρες και πάλι δεν έλαβα τίποτα. Ξαναστέλνω μύνημα, τιποτα. Ξαναστέλνω μύνημα, τιποτα. Ξαναστέλνω μύνημα, τιποτα. Έτσι αποφάσισα να του κάνω καταγγελία στην "προστασία καταναλωτή" της PAYPAL, έτσι ώστε να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Είχα ήδη όμως κάνει το πρώτο μου λάθος! Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι η PAYPAL έχει προθεσμία 45 ημέρες για να κάνεις καταγγελία για κάποιον, και έτσι διαπίστωσα ότι έχασα τα λεφτά μου και ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα!

--- Την δεύτερη φορά (στις 31 Ιανουαρίου 2010) παράγγειλα κάτι άλλο (πάλι από ιδιώτη) το οποίο ήταν φανταστική ευκαιρία. Τόσο, που δεν έμοιαζε αληθινό. Υποπτεύθηκα κάτι, αλλά αποφάσισα να πάρω το ρίσκο γιατί το ποσό δεν ήταν και τόσο μεγάλο, αλλά περισσότερο γιατί τώρα ήξερα πλέον τους όρους της "προστασίας καταναλωτή" της PAYPAL που θα με κάλυπτε.
--- Όταν το πήρα στα χέρια μου, ήταν χαλασμένο. Αυτό δεν ήταν όμως σύμπτωση, γιατί πρώτον είχα παραγγείλει δύο τεμάχια και δεύτερον ένας φίλος μου που παράγγειλε το ίδιο είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
--- Έτσι άρχισα τις διαδικασίες της αναφοράς στην PAYPAL (εντός προθεσμίας αυτή τη φορά), αποφασισμένος να το πάω μέχρι τέλους, όχι τόσο για να πάρω πίσω τα λεφτά, αλλά περισσότερο για να δω πόσο έμπιστη είναι η "προστασία του καταναλωτή" που μου παρείχε.
--- Για να μη τα πολυλογώ, όταν έγινε η αναφορά ο ιδιώτης προσφέρθηκε να μου δώσει ένα ποσό (κάτω από το μισό της παραγγελίας μου) για να λήξει εκεί το θέμα. Αρνήθηκα φυσικά την προσφορά του και έτσι η PAYPAL μου ζήτησε να στείλω πίσω σε αυτόν το αντεικείμενο. Αφού το έστειλα ως "συστημένο" (με έξοδα αποστολής δικά μου φυσικά) και τους έστειλα τον αριθμό συστημένου του πακέτου για να αποδείξω την αποστολή του, μετά από λίγες ημέρες μου ζητήσανε να τους στείλω και ένα FAX που θα περιλάμβανε την απόδειξη της αποστολής του και το email μου, επειδή ο ιδιώτης τους έλεγε ότι δεν το παρέλαβε (ενημερώθηκα γι'αυτό μέσω email).
--- Τους τα έστειλα και αυτά εμπρόθεσμα, αλλά μετά από λίγες μέρες που ο ιδιώτης έλεγε ακόμη πως δεν το πήρε πίσω, μου απάντησαν ότι τα στοιχεία που τους έστειλα δεν επαρκούσαν ή ότι ήταν ανακριβή, και "κλείσανε" έτσι απλά την υπόθεση θεωρώντας ότι ήθελα να τους ξεγελάσω!
--- Έτσι πήγα στο ταχυδρομείο και έκανα μια αίτηση "αναζήτησης συστημένου" για να δω που βρίσκεται το πακέτο μου, στην οποία ακόμη περιμένω απάντηση γιατί μου είπαν ότι παίρνει περίπου 2 μήνες. Παράλληλα έστειλα και καταγγελία για την PAYPAL στο "Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή" (δείτε τηλέφωνο και πληροφορίες στα "σχόλια"), που αναλαμβάνει υποθέσεις για την προστασία καταναλωτών σε Ευρωπαίκή κλίμακα. Οστόσο κι από εκεί ακόμα περιμένω αν και τους έχω πάρει καμιά εικοσαριά φορές τηλέφωνο για να τους ρωτήσω για την εξέλιξη της υπόθεσης.
--- Κατά την γνώμη μου, δεν πρόκειται να πάρω τα λεφτά μου πίσω, αλλά τώρα που είμαι άνεργος και έχω τον χρόνο, θα το τραβήξω να δω μέχρι πού θα φτάσει το πράγμα. Ελπίζω τουλάχιστον το ταχυδρομείο να έχασε το συστημένο μου, μήπως πάρω από εκεί κάποια αποζημείωση!!!
--- Γι αυτό πρέπει να είστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προσεκτικοί όταν παραγγέλνετε κάτι από το EBAY (και από άλλες παρόμοιες σελίδες). Καταρχήν να είστε 100% σίγουροι ότι αυτό που παραγγέλνετε είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε ή να πάρετε το ρίσκο να χάσετε τα λεφτά σας. Επίσης να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί όταν το παραγγέλνετε από κάποιον ιδιώτη και όχι από κάποιο online κατάστημα του EBAY. Συνήθως τα καταστήματα δεν ριψοκινδυνεύουν την φήμη τους για να σας "ξεγελάσουν".
--- Φυσικά θέλω να αναφέρω και ότι έχω αγοράσει και πολλές άλλες φορές από το EBAY χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα.