Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

BAPHOMET (Μπαφομέτ)


- Τι γράφει η βίβλος των Μπαφομέτ:
01.Τα παντα υπαρχουν για να με υπηρετουν
02.Τα παντα υπαρχουν για να με τρεφουν
03.Η υπαρξη τους για μενα
04.Η ενεργεια τους για μενα
05.Ο θανατος τους για μενα
06.Η γεννηση τους για μενα
07.Ο κοσμος των ονειρων για μενα
08.Τα κοιμωμενα πληθη κοιμουνται για μενα
09.Ειμαι ενας μπαφομετ
10.Ειμαι το τελειο αρπακτικο
11.Ειμαι πιο σκοτεινος απο τις σκιες
12.Ειμαι πιο αθορυβος απο τη νυχτα
13.Ειμαι ο θεος διοικων
14.Ειμαι ο υιος της λιλιθ λαμασθου
15.Ειμαι ο ασυγκινητος καταστροφεας
16.Ειμαι ο απτοητος εισβολεας
17.Ειμαι ο αδιστακτος ενεργοβορος
18.Ειμαι ο αυτονοητα υπερεχων
19.Ειμαι ο αριστος των αιτιατων
20.Ειμαι το αιτιο των καταστροφων
21.Ειμαι ο κληρονομος των παντων
22.Ειμαι ενας μπαφομετ ο μονος πραγματικος νεφελιμ

- Τι είναι ένας Μπαφομέτ;
Ένας Μπαφομέτ είναι η κατεξοχήν εικόνα που έχουμε για τον δαίμονα, δηλαδή σαν να λέμε ένα είδος νεφελίμ που υπηρετούν τον σατανά. Ο συμβολισμός του ως ένας φτεροτός ανθρωπόμορφος τράγος, προέρχεται από τον συγγραφέα Eliphas Levi το 1854.
Η κερασφόρα σφραγίδα Μπαφομέτ, είναι ένα σχέδιο βασισμένο στην πεντάλφα. Μέσα στην ανεστραμμένη πεντάλφα είναι η εικόνα μιας αίγας, τα κέρατα του είναι στις πάνω ακμές, Τα αυτιά του γεμίζουν τις δύο πλευρικές ακμές, και το στόμα του αγγίζει το χαμηλότερο μέρος της πεντάλφας. Το θέμα της αίγας και της πεντάλφας είναι πολύ παλαιό, και έχει την προέλευσή του στην αλχημεία, και τα Ελευσίνια μυστήρια ως προσωποποίηση του αρσενικού και του θηλυκού. Η πεντάλφα περιβάλλεται από δύο κύκλους. Μεταξύ των δύο κύκλων είναι 5 εβραϊκοί χαρακτήρες, που συλλαβίζουν LVTHN αντίθετο προς την φορά των δεικτών του ρολογιού: Leviathan (Λεβιάθαν = ένας από τους επτά πρίγκηπες της κόλασης και φύλακας των πυλών της).
Στην Wikipedia υποστιρίζεται ότι λανθασμένα υπάρχει η αντίληψη πως αντιπροσωπεύει το κακό ή τον σατανά και πως αυτό οφείλεται μόνο στην ομοιότητα του κεφαλιού τράγου. Γράφει επίσης πως στην πραγματικότητα συμβολίζει την ένωση καλού και κακού και ότι είναι το ίδιο ακριβώς με το Κινεζικο σύμβολο Tao (Yin-Yang).

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δεν θα πίνουμε νερό. Θα το τρώμε!


Θα πούμε το νερό νεράκι στα επόμενα χρόνια! Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες αναζήτησαν νέους τρόπους αποθήκευσης νερού σε στερεή μορφή. Οι γιαπωνέζοι επιστήμονες για μια ακόμη φορά έκαναν το θαύμα τους και κατασκεύασαν το ελαστικό νερό.
Η ανακάλυψη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο. Το νέο "στερεό" πια νερό αποτελείται από 95% καθαρό νερό ενώ το υπόλοιπο 5 % αποτελεί ο πηλός και άλλα οργανικά υλικά. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ζελέ, αλλά είναι πιο ελαστικό και τελείως διάφανο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο περιοδικό Nature πριν από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως το υλικό αυτό θα είναι φιλικό και ασφαλές προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως αν η σύσταση του στερεού νερού πυκνώσει κι άλλο, τότε θα μπορούσε να παραχθεί ένα άλλο υλικό συσκευασίας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις συσκευασίες πλαστικού μια για πάντα.
(πηγή: www.pyles.tv)

Άνθρωποι... αράχνες!

   Μια νέα συσκευή, σε μέγεθος παλάμης θα επιτρέπει στα χέρια μας να κολλάνε με ασφάλεια στον τοίχο χωρίς να κινδυνεύουμε να πέσουμε.
   Η ιδέα για αυτή τη συσκευή-κόλλα πρόεκυψε από ένα σκαθάρι της Φλόριδα (Hemisphaerota cyanea), το οποίο, μπορεί να κολλήσει σε ένα φύλλο με δύναμη 100 φορές μεγαλύτερη από το δικό του βάρος και μπορεί να ξεκολλήσει αμέσως όταν αυτό το θελήσει.
   Η συσκευή χρησιμοποιεί την επιφανειακή τάση του νερού και άλλων υγρών ως δεσμούς συγκόλλησης σε μια επιφάνεια και μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ειδικών γαντιών και παπουτσιών, που θα κολλάνε και θα ξεκολλάνε κατά βούληση από κάθετες επιφάνειες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναρριχώνται εκεί που μέχρι σήμερα μπορούσαν μόνο με τη φαντασία τους.
   Η λεπτή συσκευή διαθέτει μικροσκοπικές οπές και μια μικρή κοινή μπαταρία 9 βολτ, η οποία στέλνει νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό -όπως λάδι- που βρίσκεται αποθηκευμένο σε ένα ξεχωριστό χώρο, να κυλήσει μέσω της συσκευής και των ανοιγμάτων της πάνω στην επιφάνεια δημιουργώντας "υγρές γέφυρες προσκόλλησης". Όσο πιο μικρές και πιο πολλές είναι οι τρύπες, τόσο πιο ισχυρή είναι η συγκολλητική δύναμη. Για να ξεκολλήσει η συσκευή, απλώς αντιστρέφεται το ηλεκτρικό πεδίο και το νερό αποσύρεται από τις οπές, σπάζοντας έτσι τις αόρατες "γέφυρες" συγκόλλησης που είχαν δημιουργηθεί από τις μικροσκοπικές σταγόνες ανάμεσα στη συσκευή και την άλλη επιφάνεια.
(πηγή: www.pyles.tv)

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η Κιβωτός Του Νώε

Τί παραμύθι κι αυτό...! Το θυμήθηκα βλέποντας σχετική εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλα και είπα να γράψω καναδυό πράγματα.

Είναι δυνατόν να διδάσκουν στα παιδιά αυτά τα πράγματα; Αν ήμουν δάσκαλος θα ντρεπόμουν πραγματικά να διδάξω κάτι τέτοιο ως πραγματική ιστορία! Θα ήθελα να ξέρω αν πιστεύει κανένας αυτή την ιστορία, έστω και κάποιος βαθειά θρησκευόμενος. Ο μύθος "μπάζει" από όλες τις πλευρές και απλά δεν στέκει!

Μερικές εύλογες απορίες είναι οι εξής:
- Πόσο μεγάλη ήταν η κιβωτός και χώρεσε 2 ζώα από το κάθε είδος;
- Πως πρόλαβε ο Νώε να κατασκευάσει κάτι τόσο τεράστιο μέσα σε 50 ημέρες, έχοντας μόνο την βοήθεια της οικογένειάς του;
- Τι τρώγανε μέσα στην κιβωτό (κυρίως τα ζώα) μέχρι το τέλος της καταιγίδας;
- Πώς μεταφέρθηκαν εκεί τα ζώα που υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένες ηπείρους (ενδημικά), όπως τα καγκουρό της Αυστραλίας ή οι πολικές αρκούδες; Και μετά πώς γυρίσανε πάλι αποκλειστικά εκεί;
- Που πήγαν όλα αυτά τα νερά μολις σταμάτησε η καταιγίδα, αφού η στάθμη τους είχε φτάσει μέχρι το όρος Αραράτ που έχει ύψος περίπου 5 χιλιόμετρα;
- Γιατί ο Νώε έστειλε το κοράκι (και το περιστέρι αργότερα) για να δει αν κατέβηκαν τα νερά; Δεν κατάλαβε ότι είχε σταματήσει ο κατακλυσμός για να βγει από την κιβωτό στην κορυφή του βουνού και να κοιτάξει από μόνος του;

Και σε αυτούς που εύκολα θα "αποφύγουν" αυτές τις ερωτήσεις απαντώντας με το κλισέ "με την βοήθεια της πίστης όλα γίνονται" (ή άλλα τέτοια παρόμοια), θα πω μονάχα ένα πράγμα: Αφού ο Νώε "τα έκανε πλακάκια" με τον θεό, γιατί έπρεπε να φτιάξει την κιβωτό και δεν τον προστάτεψε απευθείας ο "μεγαλοδύναμος" μαζί με 2 ζώα από κάθε είδος;
Τα συμπεράσματα δικά σας...