Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

3 Ευχές Σε Ενα Τζίνι


Αν κάποτε βρίσκατε ένα Τζίνι και έλεγε ότι θα σας πραγματοποιήσει 3 ευχές, ποιές θα ήταν οι ευχές σας;
Κάποιος κοντόφθαλμος, θα έλεγε σχεδόν αμέσως: 1.Πολλά λεφτά, 2.Αιώνια νεότητα, 3.Υγεία. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα...
Όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα Τζίνι είναι ύπουλα και θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν, κυρίως με το να παραφράζουν τις ευχές σας για να σας αναγκάσουν να ευχηθείτε κάτι άλλο που δεν σχεδιάζατε εξ αρχής, ως αποτέλεσμα να ξοδέψετε μια ακόμη ευχή. Μπορεί δηλαδή να σας δώσει τα πολλά λεφτά που ευχηθήκατε, αλλά παράλληλα να τα αποκτάτε από τον ξαφνικό θάνατο όλων των αγαπημένων σας προσώπων, τα οποία σας τα άφησαν ως κληρονομιά.
Επίσης αν προσπαθήσετε να ξεγελάσετε το Τζίνι με ευχές του τύπου "εύχομαι να είχα άλλες 100 ευχές", αυτό θα εξαφανιστεί και θα χάσετε άμεσα ακόμη και τις ευχές που ήδη σας είχε πραγματοποιήσει.

Έτσι κατά την γνώμη μου, οι 3 προτιμότερες ευχές θα είναι:
1.Να μπορώ να ελέγχω άμεσα και με ακρίβεια την ροή του χρόνου, διατηρώντας πάντοτε τη μνήμη μου.
2.Να μπορώ να τηλεμεταφέρομαι άμεσα οπουδήποτε επιθυμώ.
3.Να είμαι πάντοτε υγειής.

Πιστεύω όμως πως θα πρέπει να σκεφτούμε να "θυσιάσουμε" μια από τις 3 ευχές, έτσι ώστε να την αντικαταστήσουμε με μια ευχή που θα μας προστατέψει από τα κακόβουλα Τζίνι. Αυτή αν γίνει, θα πρέπει φυσικά να γίνει πρώτη και να λέει κάτι σαν... "Έυχομαι όλες μου οι ευχές να πραγματοποιηθούν με τον ακριβή τρόπο με τον οποίο τις εννοώ, χωρίς να διαστρεβλωθούν ή να παραφραστούν τα λεγόμενά μου".
Η πιο επικρατέστερη προς αντικατάσταση είναι η δεύτερη ευχή, μιας και αν μπορείς να ελέγχεις τον χρόνο θα μπορείς να τον σταματάς για να μεταφέρεσαι κάπου μακριά. Ένα άλλο σημείο όμως που θέλει σκέψη είναι το αν μπορείς να ελέγχεις τον χρόνο, θα είναι δυνατόν να γυρνάς πίσω όταν κάποια σου ευχή δεν έχει την έκβαση που θέλεις πραγματικά; Αυτό όμως κανένας δεν το ξέρει και μόνο πρακτικά μπορούμε να το διαπιστώσουμε. Οπότε, καλύτερα να κάνουμε πρώτη την ευχή προστασίας για να είμαστε σίγουροι.

Ένα άλλο σενάριο λέει ότι αν ευχηθείς να ελευθερωθεί το Τζίνι από τα δεσμά του να υπηρετεί την εκπλήρωση ευχών (το οποίο είναι και το όνειρο όλων των Τζίνι), θα το κάνεις τόσο χαρούμενο ώστε μόλις ελευθερωθεί θα νοιώθει υποχρέωση απέναντί σου και θα σου εκπληρώνει ότι επιθυμείς από εκεί και στο εξής. Καλό θα ήταν όμως, να μη πάρετε αυτό το ρίσκο!

Γράψτε και εσείς τις δικές σας ευχές ή γράψτε προτάσεις για βελτίωση των προτεινόμενων, στα σχόλια της ανάρτησης.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τύποι "Στενών Επαφών" Με Εξωγήινους

Οι θεάσεις ΑΤΙΑ κατατάσονται σε κατηγορίες, γνωστές ως "στενές επαφές" (close encounters) και υπάρχουν 4 τύποι στενών επαφών.
Οι επαφές "Πρώτου Τύπου" χαρακτηρίζουν την οπτική επαφή ΑΤΙΑ από μεγάλη απόσταση, με φωτεινό σημείο ή αντικείμενο παράξενου σχήματος και με ασυνήθιστες κινητικές ιδιότητες.
Οι επαφές "Δεύτερου Τύπου" είναι η θέαση ΑΤΙΑ από κοντινή απόσταση. Στην διάρκεια αυτών των επαφών μπορεί να παρατηρηθούν και κάποια ιδιόμορφα φαινόμενα στον γύρω μας χώρο. Πχ. ζαλάδες, έντονο φώς, ηλεκτρικές διαταραχές / παρεμβολές, κ.α.
Ο "Τρίτος Τύπος" περιλαμβάνει τις επαφές του Δεύτερου Τύπου, κατά τις οποίες έχουμε και οπτική ή φυσική επαφή με έμβια εξωγήινα όντα.
Ο "Τέταρτος Τύπος", που είναι και η σπανιότερη απο τις 4 περιπτώσεις επαφών, είναι όταν γίνει απαγωγή ανθρώπου από εξωγήινα όντα ή και μεταφορά του εντός του διαστημοπλοίου τους.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Διάφορα...περίεργα...

- Το μακρινότερο αστέρι που έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα, απέχει απο την γη 13 δισ. έτη φωτός.
- Οι Μάγια έχουν προφητεύσει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:13 μμ.
- Στην μινωική Κρήτη χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά γάντια πυγμαχίας.
- Όταν εισπνέεται ο καπνός από το τσιγάρο, η νικοτίνη φθάνει στον εγκέφαλο σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα.
- Η γόπα ενός τσιγάρου, αν πεταχτεί στην αμμουδιά, θέλει περίπου 10 χρόνια για να αποσυντεθεί πλήρως.
- Μόλις το θηλυκό χταπόδι γεννήσει τα αυγά του, σταματά να τρώει, μέχρι που στο τέλος πεθαίνει από ασιτία.
- Ο αρσενικός σφυροκέφαλος καρχαρίας πριν το ζευγάρωμα δαγκώνει και χτυπά με δύναμη την θηλυκή, μέχρι αυτή να ζαλιστεί.
- Οι αστερίες δεν έχουν εγκέφαλο.
- Τα μυρμήγκια, όταν ξυπνουν το πρωί τεντώνονται.
- Τα τελευταία 10 χρόνια ο "διάβολος της Τασμανίας", κινδυνεύει με αφανισμό, λόγω επιδημίας ενός "καρκίνου του προσώπου".
- Ένα φλυτζάνι τσάι έχει 0 θερμίδες, ενώ ένας σκέτος ελληνικός καφές έχει μόλις 4.
- 1 γραμμάριο λίπος έχει 9 θερμίδες, ενώ 1 γραμμάριο αλκοόλ έχει 7 θερμίδες.
- Ο Σαίξπηρ παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών την Ανν Χάθαγουει που ήταν 25 ετών.
- Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν χορτοφάγος.
- Ο απόστολος Πέτρος ήταν και ο πρώτος Πάπας.
- Το 1917 η μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη άφησε άστεγους γύρω στα 70.000 άτομα.
- Οι οδηγοί των πρώτων ατμοκίνητων αυτοκινήτων ονομάστηκαν "σοφέρ" που σημαίνει "θερμαστές", επειδή φρόντιζαν και για το ζέσταμα του νερού, για να παραχθεί ο απαιτούμενος ατμός.
- Στη Βαρκελώνη, η περίφημη εκκλησία "Σαγράδα Φαμίλια" άρχισε να χτίζεται το 1882 και υπολογίζεται να τελειώσει το 2026.
- Αυτός που πήρε την απόφαση για την χωρητικότητα του πρώτου CD ήταν μαέστρος και το έκανε 74 λεπτά γιατί ήθελε να μπορεί σε 1 CD να χωράει ολόκληρη η 9η συμφωνία του Μπετόβεν!
- Η σπειροειδής γραμμή των εγγεγραμμένων δεδομένων σε ένα CD, φτάνει σε μήκος τα 4,8 χιλιόμετρα.

(πηγή: περιοδικό Υγεία)

Μυστήρια τράπουλας και ρουλέτας

Τράπουλα και έτος...
52 φύλλα+2 μπαλαντέρ = 54 εβδομάδες ανά έτος
12 φιγούρες = 12 μήνες ανά έτος
4 σύμβολα = 4 εποχές ανά έτος
13 φύλλα ανα σύμβολο = 13 σεληνιακοί κύκλοι ανά έτος
Άθροισμα αξίας φύλλων (1 εώς 13, επί 4 σύμβολα) = 364 ημέρες, δηλαδή 13 σεληνιακοί κύκλοι των 28 ημερών.

Ρουλέτα:
Το άθροισμα απο όλα τα νούμερα της ρουλέτας είναι...
... 1 ως 36 = 666.

Τα άσχημα της ισότητας των δύο φύλων

...κάποια στιγμή οι γυναίκες επαναστάτησαν και επιδίωξαν την "ισότητά" τους με το αντρικό φύλο. Όμως κατά την γνώμη μου, το χειρίστηκαν λάθος το θέμα και χάσανε τον στόχο τους στην πορεία, οπότε σήμερα έχουμε καταλήξει στην "ομοιότητα" των δύο φύλων και όχι στην "ισότητα". Αυτό περιπλέκει τα πράγματα στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εμπιστευθεί ο ένας τον άλλον και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
Αν πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, θα δούμε ότι αφού τελειώσουν και οι δυο το σχολείο, ασχέτως που οι άντρες χάνουν έναν (άσκοπο) χρόνο από την ζωή τους στον στρατό, κάνουν τα ίδια πράγματα. Δηλαδή να πάνε για ανώτερες σπουδές ή να ψάξουν για εργασία. Όλα τελικά καταλήγουν στην εύρεση εργασίας και αρχίζουν και οι δύο να βγάζουν λεφτά.
Η καθημερινή εργασία όμως, δεν σου αφήνει χρόνο να ασχοληθείς σοβαρά ούτε με τον εαυτό σου, ούτε με το σπίτι σου, αλλά ούτε και με την οικογένειά σου και αυτό έχει επιπτώσεις κυρίως όταν αρχίζεις να ζεις μαζί με ένα άλλο άτομο. Έτσι οι γυναίκες μην έχοντας μάθει να μαγειρεύουν/καθαρίζουν, να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους και να περιποιούνται τους άντρες τους, δεν μπορούν να τους κρατήσουν δίπλα τους και αυτοί αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους γι'αυτές ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.
Από την άλλη οι γυναίκες εφόσων είναι οικονομικά ανεξάρτητες, δεν τις ενδιαφέρει και τόσο αν ο άλλος θα μείνει ή θα φύγει και έτσι δεν προσπαθούν και ιδιαίτερα να τον "κρατήσουν", έχοντας μετά την ευκαιρία να ψάξουν και αυτές για κάτι καλύτερο. Έτσι και οι δύο μονίμως ανησυχούν μήπως ο άλλος κάποια στιγμή τους παρατήσει.
Δεν λέω ότι τα δύο φύλα δεν θα έπρεπε να είναι ίσα, αλλά ότι δεν θα έπρεπε να είναι όμοια. Να έχει δηλαδή το καθένα τα υπέρ και τα κατά του, έτσι ώστε ο ένας να εξαρτάται από τον άλλον και να προσπαθεί περισσότερο για την καλή σχέση μεταξύ τους.
Ο άντρας για παράδειγμα θα έπρεπε να φέρνει στο σπίτι τα "προς το ζην", αλλά όταν γυρνάει σπίτι να αισθάνεται μια ασφάλεια ότι όλα είναι εντάξει. Οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να εργάζονται αλλά να ασχολούνται με την φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας. Με αυτόν τον τρόπο θα άδειαζαν περίπου οι μισές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καταλαμβάνονταν από τον αντρικό πληθυσμό και τέλος η ανεργία! Έπειτα θα είχαν οι γυναίκες τον χρόνο να ασχοληθούν με όλα τα υπόλοιπα και να γίνουν απαραίτητες για να τις παντρευτεί ένας άντρας.
Σήμερα προσπαθούν και οι δύο να τα καταφέρουν όλα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει κανείς από τους δύο να κάνει κάτι επαρκώς καλά. Επίσης η μεγάλη ανεργία δεν προσφέρει αρκετή ασφάλεια στους άντρες για να αναζητήσουν την δέσμευση, αφού δεν θα είναι ικανοί να συντηρήσουν την οικογένειά τους.
Αυτές είναι οι απόψεις που ανέπτυξα πάνω στο θέμα όταν έκατσα λίγο και το σκέφτηκα. Μην ξεχνάτε όμως ότι πάντα θα υπάρχουν και οι απαραίτητες εξαιρέσεις, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε και απόλυτοι.